logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Philips click & style YS534/17: scheerapparaat, bodygroomer en baardtrimmer in een

Philips-Click-Style-YS534-product

Van mannen wordt steeds meer verwacht en verlangd. De tijd dat mannen als een behaarde gorilla door het leven konden en mochten is lang verleden tijd. Nee, wij mannen moeten ook netjes bijgewerkt op straat verschijnen. Een echte dandy-look hoeft natuurlijk niet, maar een beetje vertoon van verzorging is meer dan gewenst. En dus moeten mannen ook een verzameling verzorgingsproducten aanleggen. De trend van crèmes en verzorgingsproducten is grotendeels overgewaaid, er zijn nog maar een paar producten die je als man kunt kiezen, maar haarverzorging is hipper dan ooit: zo is kortgeschoren schaamhaar (of helemaal kaal zelfs) hip en happening, is een (korte) baard helemaal hip en is borsthaar – of nog erger: rughaar – een absolute afknapper voor de meeste vrouwen.

En wat doe je dan, als man? Juist: na lang wikken en wegen geef je toe. Langzaam maar zeker breidt het arsenaal verzorgingsproducten voor jou als man zich uit, en verdringt het de spullen van je vriendin of vrouw. Gelukkig kan het ook compacter: de Philips Click & style heeft namelijk verwisselbare onderdelen. Zo heb je met één apparaat zowel een scheerapparaat voor een glad gezicht, een bodygroomer voor ongewenste beharingen en een baardrimmer voor die gewilde 3-daagse stoppelbaardlengte. Of langer.

Daarbij gebruik je voor ieder onderdeel of resultaat een andere kop, die je heel gemakkelijk op de houder klikt. Kies je accessoire, klik ‘m vast en je bent klaar! Het handige van deze set is dat deze waterbestendig is: je kunt hem zelfs onder de douche gebruiken! Niet altijd even handig, maar wel comfortabel. Het scheerhulpstuk is zelfs de combineren met scheerschuim of scheergel, voor een glad en zachter resultaat dat minder snel irriteert. Om alle accessoires bij elkaar te houden krijg je bovendien een reisetui meegeleverd. Daarin zitten twee grote vakken waar je alle onderdelen in kunt stoppen. Soms is het dus even zoeken, maar als je een vast plekje hebt voor de onderdelen is het te overzien. Bovendien kun je het reisetuitje ophangen, waardoor het minder ruimte inneemt in de badkamer.

De scheerkop heeft twee mesjes, die zich aanpassen aan de vorm van je gezicht. Ze veren mee, ze verbuigen niet zelf. Dat om misverstanden te voorkomen. En je zult merken dat je die scheerkop niet alleen gebruikt als je helemaal gladgeschoren ten tonele wilt verschijnen, want ook als je een baard hebt zul je ongewenste haartjes willen verwijderen op bijvoorbeeld je wangen of in je nek. Met een zacht zoemend geluid worden de ongewenste, korte baardharen verwijderd. Voor een gladder resultaat kun je bovendien scheerschuim of scheerzeep gebruiken. Spoel de kop daarna wel goed af, anders krijg je problemen met de roterende mesjes.

Heb je liever een beetje baard, dan gebruik je de baardtrimmer-accessoire. Deze heeft een kunststof kammetje, waarmee je de afstand in vijf afstanden kunt instellen. Je hebt dus niet alleen de stoppelstand (standje 1) maar ook een fatsoenlijke, korte baard als mogelijkheid. Bovendien kun je het kunststof hulpstukje verwijderen, waardoor je de randen van je baard netjes kunt strakmaken. Let wel op, want het mesje is behoorlijk scherp: doe dat dus een beetje met beleid. Je kunt beter gladscheren met de scheerkop, en de randjes bijwerken met de baardtrimmer!

De Bodygroomer heeft drie verschillende hulpstukken, waarmee je de lengte van de haren kunt bepalen. Ga je voor 1, 2 of 3 mm? Het lijkt niet veel verschil, maar in de praktijk is het toch heel wat. Je kunt er ook voor kiezen om helemaal geen hulpstuk te gebruiken, dan scheer je helemaal glad. Daarvoor dient het ronde deel van het scheerapparaat. Handig zijn de twee kartelende scheermesjes, die langere haren afsnijden, waarbij het ronde scheermes de korte haartjes voor zijn rekening neemt.

Ik ben erg tevreden over de Click & Style. Het scheren gaat soepel, met een zacht resultaat zonder irritatie. Erg fijn, want met elektrisch scheren is dat nog al eens het geval. Het wisselen van de koppen gaat probleemloos, en scheelt je twee apparaten! Het tasje is een beetje sneu (je kunt ‘m bijvoorbeeld alleen afsluiten met een klittenbandsluiting, die in het midden een beetje vast zit) en alle accessoires zittein in 1 zakje. De oplader erbij is krap. Over opladen gesproken: je hebt ‘m in een uurtje volledig opgeladen, waarna je hem 40 minuten kunt gebruiken. Na een paar minuten heb je een noodlading, waarmee je een paar minuten uit de voeten kunt. Het handvat heeft een lampje met een indicatie voor Vol, Bijna leeg en Opladen. De stand Leeg merk je vanzelf… Er is ook een 2-in-1-variant, zonder de baardtrimmer.

Click & Style YS534/17, Philips
Prijs: 89,95 euro *2-in-1: 69,95 euro)


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.