logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Philips bureaulamp voor kinderen

Voor kleinere bureaus heeft Philips een superlamp ontworpen. Want licht is superbelangrijk voor een bureau: het zorgt voor een goede concentratie, en zeker in een donker hoekje (want daar worden bureaus vaak geplaatst) zorgt goed licht ervoor dat je ogen minder snel vermoeid raken (met vervelende hoofdpijn tot gevolg). Dit kleine en eigenwijze bureaulampje kan een heel goede oplossing zijn. Hij is lekker compact, met een flinke, groot uitziende halfronde kap, die omhoog wordt gehouden door een flexibele arm. De lamp is verkrijgbaar in een aantal vrolijke kleuren, maar je kunt ook kiezen voor neutraal wit of zwart. Wat er zo bijzonder is aan de lamp? Dat zal ik je vertellen.

Ten eerste is de kamp speciaal gemaakt voor spaarlampen. Dat verklaart meteen het formaat van de kap, want zelfs zo’n groot formaat lamp past er prima in. Je krijgt er ook eentje bij, van 11 watt. Omdat de kap van kunststof is, wordt hij niet heet. De kap omvat bovendien de hele lamp, waardoor je er nauwelijks inkijkt als je zit te werken. Je wordt niet verblind, wat je bij sommige andere lampenkappen, die eigenlijk veel te groot zijn voor de lamp die ze omvatten, wel gebeurt.

Ten tweede is de lamp ontzettend flexibel. De kap zelf is vederlicht, de buis hoeft dus alleen maar de spaarlamp te tillen. Daardoor kan deze zo flexibel zijn, zodat je hem snel kunt bewegen naar de positie waarin jij dat wilt. Zo voorkom je dat je in je eigen schaduw moet werken, zoals bij bijvoorbeeld een plafonnière of een grote vloerlamp het geval zal zijn. De beste positie is overigens voor je kind. Bij linkshandigen iets aan de rechterkant, en bij rechtshandigen iets aan de linkerkant.

Zo kun je precies zien wat je aan het doen bent, en je volle aandacht op het werk houden. Doordat er gewerkt wordt met een spaarlamp zal het wel even duren voor de lamp de volle lichtintensiteit afgeeft, je zou dus ook kunnen kiezen voor een LED-lamp. Beiden hebben het voordeel dat ze nauwelijks hitte produceren, maar wel veel licht afgeven. Dat werkt wel zo prettig!

Product, Philips
Prijs: 22,95 euro

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.