Recensie: Peppa klaslokaal, Boti speelgoed

Peppa Klaslokaal klein

Het varkentje Peppa is helemaal vanuit Engeland komen overwaaien. Daar was de tekenfilmserie een grandioos succes, en ook in Nederland veroverde het varkentje met haar familie en vrienden de harten van veel peuters en kleuters. Naast de tekenfilmserie en dvd’s is er ook een speelgoedlijn verkrijgbaar, met de vriendjes in hun thema. Wij mochten Peppa’s Klaslokaal bekijken, en mijn jongens waren direct enthousiast. Rollenspellen, zo blijkt, zijn en blijven leuk. Zeker als het met de grappige en aaibare figuurtjes van Peppa gebeurt! Hoewel, aaibaar: ze zien er schattig uit, maar voelen wel hard aan. Ze zijn natuurlijk gewoon van glad kunststof gemaakt!

Maar dat doet niets onder aan de pret en het plezier. De verschillende poppetjes krijgen al snel eigen namen (die zitten er nog niet zo ingebakken bij mijn 5- en 7-jarige mannen) maar het schooltje spelen gaat al meteen goed. De dieren krijgen ook al meteen hun eigen karaktertjes. Leuk is het gegeven dat je zowel de armpjes als de beentjes kunt bewegen. niet veel, maar het geeft net een kleine nuance in het spelen. Hoewel de armen en benen wat fragiel ogen, blijken ze toch bestand tegen intensief gebruik. Let wel op bij kleinere kinderen, de armpjes hebben bijzonder kleine vingertjes!

Peppa school-4

Een puntje van kritiek vinden we bij de beentjes. Die kun je naar voren klappen en weer terug. Maar: je kunt ze verder klappen dan het middenpunt! Duw je de beentjes dus helemaal naar achteren, dan vallen ze telkens achterover. De beentjes moeten zo’n beetje in het midden gezet worden. Dat lukt iets oudere kinderen beter dan jongere kinderen, zo blijkt. Het gevolg is dat de poppetjes van mijn jongste vaker zitten dan die van mijn oudste, die er een ware kunst van heeft gemaakt om de poppetjes in alle voorzichtigheid neer te zetten.

Leuke details zitten in het schoolbord en de schooltafels. Op tafel liggen de schriften en potloden namelijk al klaar, alsook een pennenbeker. Net als op school, zo weet mijn oudste te zeggen. Daar vinden we ook het enige zwakke punt: het pennenbakje zit vastgeklikt in de tafel. Die kan er dus uit, en is dan ook weer redelijk klein. Op het schoolbord staat het alfabet geschreven, en de cijfers 1 tot en met 5. Grappig om mee te oefenen. Er is ook wijslijk gekozen voor blokletters: die zijn in de eerste twee groepen universeel en herkenbaar voor de doelgroep. Vanaf groep 3 zijn ze daarentegen op de meeste scholen verbannen.

Hoewel de tekenfilms geschikt zijn voor alle leeftijden, en vooral peuters weet te bekoren, is dit speelgoed duidelijk gemaakt voor iets oudere kinderen. Is dat nog wel de doelgroep van Peppa? Misschien in Nederland nog niet, Engeland kent het varkentje al langer. De kinderen die er mee zijn opgegroeid zijn er beter bekend mee. En dat terwijl het speelgoed zeker ook voor oudere kinderen voor uren speelplezier kunnen zorgen! Peppa Klaslokaal is een schoolvoorbeeld van rollenspelspeelgoed. Het is vrolijk, stevig, en zorgt voor een herkenbare situatie. En zelfs binnen de sobere tekenstijl van de animatieserie is het speelgoed netjes en gedetailleerd uitgewerkt.

Peppa klaslokaal, Boti
Prijs: 19,99 euro

Speelgoed koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. L. Kloosterziel avatar
    L. Kloosterziel

    Wat schattig, Peppa en George staan ook hier graag aan op tv.

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.