logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Paultje – de liefste mama, Eve Tharlet en Brigitte Weninger

paultje de liefste mama

Het is weer bijna liefste-mamadag. In huize Konijn is dat een bijzonder lastige dag. Want wat kunnen ze bedenken om aan mama te laten zien dat zij de aller-, allerliefste is. Maar helaas kunnen Paultje en zijn broertjes en zusjes niets bedenken wat perfect is voor hun moeder. Tot mama eens op Paultje moet mopperen omdat hij zo ongemanierd is. Dat brengt hem op een idee!

Paultje heeft ineens een idee. Een tijdje geleden heeft hij in papa’s boekenkast namelijk het boek Goed opgevoede konijntjes zien staan. Wat als ze eens leren hoe ze superlief, aardig en attent moeten zijn? In het geheim komen de konijnenkinderen samen om hun manieren te oefenen. Nette begroetingen, perfecte tafelmanieren – alles komt aan bod. Wat zal mama verrast zijn! En zo plannen ze een heel speciale dag voor lieve-mamadag, vol verrassingen en attente gebaren. Wat zal ze genieten!

Paultje – de liefste mama is een lief en zacht boekje over kinderen die zelf een verrassing bedenken voor mama. Aan de kinderen is het een wijze les: cadeautjes hoeven niet altijd geld te kosten, soms kunnen de grootste en liefste verrassingen zelfs helemaal voor niets gegeven worden. Als het maar goed bedoeld is. En goede manieren worden natuurlijk altijd gewaardeerd. Het resultaat? Een super trotse mama, en natuurlijk jaloerse blikken van andere papa’s en mama’s!

Paultje – de liefste mama, Eve Tharlet en Brigitte Weninger
Vier Windstreken, februari 2014, 26 pagina’s, hardcover.
Prijs: 13,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789051163100


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.