logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Paul, Universal Pictures

Simon Pegg en Nick Frost (Hot Fuzz, Shaun of the Dead) stelen dit keer de show als twee Britse sci-fi nerds die een pelgrimstocht ondernemen naar het mekka van de Amerikaanse UFO-cultuur. Onderweg maken ze kennis met de hypercoole, grofgebekte alien Paul (stem van Seth Rogen). Wat begint als een hallucinante roadtrip evolueert al snel tot een levensbelangrijke missie: het voortvluchtige groene mannetje veilig naar zijn moederschip brengen! Dé buitenkans voor de buitenbeentjes om zich tot intergalactische helden te ontpoppen! Paul, van regisseur Greg Mottola (Superbad) en met Jason Bateman, Kristen Wiig (Bridesmaids), Bill Hader, Joe Lo Truglio en Sigourney Weaver in fel gesmaakte bijrollen, is een avontuurlijke komedie die in geen enkele cultcollectie mag ontbreken! Paul is een briljante parodie en komedie op alles wat te maken heeft met Aliens. Het omschrift de reis van een tweetal Engelsmannen, die naar aanleiding van hun grote droom een rondreis maken door Amerika. Tijdens deze rondrit krijgen ze al snel te maken met de buitenaardse Paul, die hen verzoekt om hem naar een speciale plek te brengen. Maar: zijn de bedoelingen van Paul wel zo nobel en goed? En hoe ontkomen ze aan de toenemende stroom mensen die achter hen aanzit? Indertussen leert Paul de beide heren en hun meegenomen vriendin over de belangrijke zaken des levens, op een overigens niet altijd even verantwoorde manier en met de beste bedoelingen: Paul is namelijk een echte levensgenieter, en dat laat hij merken ook! De droge humor wordt zo nu en dan afgewisseld met een ietwat bizarre, puberale grap. Daarbij zit de film doorspekt met inside jokes uit de comicwereld, alienwereld en maakt de film zijn eigen doorlopende grapjes. Het is dan ook een briljante film, die je eigenlijk altijd wel in huis zou moeten hebben, want uit ieder genre film komen wel leuke aspecten naar voren. Paul rocks! Paul, Universal Pictures
Tijdsduur: 100 minuten, Science-fiction/Komedie. Leeftijd: vanaf 12 jaar Verkrijgbaar op: DVD (ca. 15 euro), Blu-ray (ca. 20 euro)

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.