logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Patisse borstplaatmat


Deze traditionele borstplaatmat van Patisse is geschikt voor 15 suikersnoepjes. Dankzij het materiaal is de borstplaat makkelijk te verwijderen. Let wel: eerst even invetten voor een beter resultaat! Dan blijft de plaat namelijk niet kleven aan de snoepjes. Met een klein lepeltje (of nog beter, zo’n spuit, daarmee heb je de gaatjes zo gevuld) spuit je de borstplaat zelf in de mal, waarna hij langzaam maar zeker kan stollen. De plaat heeft een mooi formaat: de snoepjes hebben een diameter van 2,5 centimeter, en zijn maximaal 4mm dik (dat is namelijk de dikte van de mat). Zo heb je in no-time een echte sinterklaastractatie op tafel gezet!

Een recept voor borstplaat? Maar natuurlijk!
250 gram poedersuiker
1/2 dl slagroom
enkele druppels citroenaroma
1 el kersensiroop
Voeg alle ingrediënten samen en smelt ze au bain marie. Neem een druppel van het borstplaatmengsel en kijk of het goed stolt. Borstplaatmat goed invetten en op een stuk vetvrij bakpapier leggen. Gaten volgieten en laten afkoelen

Recept voor roomborstplaat:
500 gram basterdsuiker
1 3/4dl slagroom
40gram roomboter
enkele druppels vanille-essence (of 2 el cacao of oploskoffie)
Smelt alle ingrediënten in een pan en laat ze een tijdje inkoken. Giet het mengsel daarna in de vorm, en laten afkoelen.

Borstplaatmat, Patisse
Prijs: 10,95 euro

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.