logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Pathé Thuis op de Playstation 3

Je kent Pathé natuurlijk van de bioscopen die door het land verspreid zijn. Wat je misschien nog niet wist, is dat Pathé ook een mooie VOD (Video On Demand)-dienst heeft. Simpelweg: ze verhuren films, die je direct op je mediaspelers kunt bekijken. Op je tablet, smart-tv, computer, en nu zelfs ook op je Playstation 3! Daar staat vind je namelijk een nieuwe app in je overzicht, waarna je toegang krijgt tot honderden films, die je direct kunt huren of zelfs kopen.

En dat gaat bijzonder prettig. Je kunt op verschillende manieren zoeken in het aanzienlijke aanbod: op genre, op releasedatum, op populariteit. Daardoor kun je al snel een keuze maken. Daarvoor heb je echter een soort prepaid-tegoed nodig. Die vul je in op het registratiescherm van de PS3. Het aanbod aan films wordt telkens uitgebreid. Ten tijde van het schrijven van deze recensie staan er zo’n 600 films op. Daar zitten heel recente titels tussen (Captain Philips, bijvoorbeeld, of Last Vegas), maar ook oudere films, zoals Pirates of the Carribean of zo’n beetje alle Disney Classics.

Let wel: je kunt geen bioscoopfilms zien op je televisie. Daar zijn de contracten die Pathé sluit met de distributeurs natuurlijk niet naar. Ook zitten er soms wat gaten in het aanbod, maar dat is ook te overzien. Voor je al deze films hebt gezien ben je al weer heel wat uren verder 🙂  Bovendien wordt het aanbod netjes aangevuld met nieuwe releases. Een nadeeltje vind ik wel dat er soms wat onlogische foutjes zijn gemaakt met de indeling. Kinderfilms staan bij animatie, familiefilms zijn soms alleen in het engels… een kleinigheidje, die je misschien beter als tip kunt zien: neus eens in een andere categorie. Daar vind je soms heel interessante en leuke films!

Bijzonder interessant is het aanbod aan Nederlandstalige films. Goed te zien dat die op Pathe Thuis zo’n uitgebreid platform krijgen om zich te tonen aan het grote publiek. Het kopen, bestellen en kijken verloopt soepel. Je ziet de films vrijwel direct op het scherm. Meestal kun je daarbij kiezen uit zowel HD als Full-HD. Sommige films kun je echter alleen kopen op HD, of zelfs alleen huren op HD. Ook weer een contractenkwestie, maar vrees niet: de prijzen zijn ook dan heel schappelijk! En… gehuurde of gekochte films kun je meestal ook bekijken op andere apparaten, zoals je computer, smart-tv of tablet. Sommige films zijn echter alleen te zien op de PS3 of de tablet-app, heb ik gemerkt.

Het streamen zelf gaat geweldig. Ik kreeg voordat ik aan de slag ging de tip om de Playstation via LAn aan te sluiten op het internet voor een stabiele verbinding. Koppig als ik ben heb ik het natuurlijk ook draadloos geprobeerd. In HD heb ik geen enkel probleem ondervonden, bij Full-HD liep de buffer heel af en toe vol. Nette prestaties!

Meer informatie: www.pathe-thuis.nl

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.