Recensie: Passie en piemelbloemen, Ilse Annegarn en Sylvia Beugelsdijk

Passie en piemelbloemen is uit het leven gegrepen. Ietje Pietersen (49) is uitvaartonderneemster. Lis la Reine (32) is eigenaresse van een winkel in erotische artikelen. Na hun eerste ontmoeting op een Tupperwareavond die geen Tupperwareavond blijkt te zijn, ontstaat er tussen de twee een hechte vriendschap. Het boek laat de mailwisseling zien tussen Ietje en Lis, waarin ze elkaar inzicht geven in hun roerige levens. Ze tonen hun kwetsbaarheid en kracht, verpakt in humoristische bekentenissen rond liefde en erotiek, seks en (over)spel, ziekte en dood, lichamelijk ongemak en ongure types… Geen onderwerp wordt geschuwd maar zwaar wordt het nooit. Gewoon, twee vriendinnen, die elkaar alles vertellen. De mailwisselingen worden later in het boek afgewisseld met sms-conversaties, en soms vind je een stukje uit een dagboek.

Het verhaal is superleuk geschreven. Vlot, eerlijk, en zeker herkenbaar. Het lijkt alsof je een intiem inkijkje krijgt in een echte mailwisseling tussen twee meiden, die openhartig, eerlijk en zelfbewust met elkaar mailen. In eerste instantie merk je dat beide meiden nog vanuit zichzelf denken en spreken, later in het boek groeien ze steeds dichter naar elkaar toe, en anticiperen ze steeds beter op elkaar. Leuk en grappig!

Passie en piemelbloemen is ontstaan dankzij de hulp van het publiek: Beugelsdijk (1974) en Annegarn (1962) plaatsten het eerste deel van hun boek op TenPages.com, de website die onbekende auteurs via crowdfunding de kans biedt op landelijke faam. Binnen 2,5 maand verkocht het schrijversduo de benodigde 2000 aandelen à vijf euro per stuk, anderhalve maand later tekenden de debutanten al het contract bij de uitgever.

Passie en piemelbloemen, Ilse Annegam en Sylvia Beugelsdijk
Mooi Media, mei 2012, 168 pagina’s, hardcover.
Prijs: 17,95 euro. ISBN: 9789081697095

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=o5lP3MPfP34]

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.