logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Pas op: Nog meer gevaar! David O’Doherty

pas op nog meer gevaar Pas op: gevaar! viel bij veel kinderen ontzettend goed in de smaak. Het is een praktisch handboek over het voorkomen van gevaarlijke situaties, waar je normaal gesproken helemaal niet bij zou stilstaan. Er blijken namelijk zo veel ongelukken te gebeuren die helemaal niet nodig zijn! In het boek pas op: nog meer gevaar! Krijgt dat populaire eerste deel een geweldig vervolg. Ook in dit boek laat de enige levende Gevaroloog, Dr. Noel Zone, je zien welke gevaarlijke situaties je allemaal in het dagelijks leven kunt tegenkomen en hoe je ze natuurlijk kunt voorkomen. Zo blijkt bijvoorbeeld het lezen van boeken een ongelooflijk gevaarlijke bezigheid. Je weet immers nooit of je een pop-up boek in handen hebt dat je zo maar kan aanvallen, of dat je ‘m per ongeluk op je tenen laat vallen, of je kunt snijden aan de levensgevaarlijk scherpe randen… je voelt ‘m al: Dr. Noel Zone ziet soms gevaren op plekken waar het eigenlijk helemaal niet zo van toepassing is. Op een heel grappige manier, overigens, met veel tekeningen en enorm grote waarschuwingen. Hij waarschuwt zelfs voor gevaarlijke passages in het boek zelf, zodat je je daar vast op kunt voorbereiden. In dit boek, dat eigenlijk een opleiding is tot gevaarkundekenner niveau 2, moet je alles met een heel flinke korrel zout nemen. Het is geschreven als een soort graphic novel, maar dan in de vorm van een handleiding in plaats van een dagboek. Bereid je dus zeker voor op een flinke dosis melige humor, flauwe grappen, scherpe woordspelingen en veel, veel plezier bij het lezen van deze cursus Gevarologie! Met geweldige illustraties op elke pagina en grappige afkortingen (acroniemen eigenlijk, WJTDELP (Waarbij Je Telkens De Eerste Letter Pakt), bezorgen dr. Noel en consorten je zonder enige twijfel weer buikpijn van het lachen! Er is een nadeeltje: je blijft er in lezen … ook al slaag je niet voor het examen dat achter in het boek staat.

Informatie

Pas op: nog meer gevaar, David o’Doherty
Illustrator: Chris Judge Van Holkema en Warendorf, 219 pagina’s, paperback. Prijs: 10 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789000345700

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.