logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Pas op! Dit boek bijt! Nicola O’Byrne


pas op dit boek bijt

Pas op! Dit boek bijt! Er zit namelijk een enorme krokodil in verstopt. En dat terwijl de schrijfster, Nicola O’Byrne, zo’n zin had om Het Lelijke Jonge Eendje voor te lezen. Maar ja – dat gaat dus niet door, want die krokodil gaat geen kant op. Sterker nog: hij eet letters op, en op een gegeven moment hele zinnen! Samen met de toehoordertjes gaat de verteller op zoek naar manieren op de krokodil weg te jagen. In slaap sussen, uit het boek schudden… het heeft allemaal geen nut. Dan vind de krokodil uiteindelijk een manier om te ontsnappen: hij heeft een gat in het boek gebeten!

Het boek Pas op! Dit boek bijt! is een heerlijk creatief boek. Alle tekst is handgeschreven, en dat geeft natuurlijk heel wat mogelijkheden om te spelen met de rekstvorm, en de onderlinge letters. Gebogen zinnen, woorden met letters eruit… je kunt van alles verwachten! Ook gaat de schrijfster grapjes uithalen met de krokodil, terwijl die slaapt. Maareh… die gemene krokodil wordt niet vrolijk van de getekende roze tutu om zijn middel! De prenten zijn zoals de tekst: vlot, vrolijk en helder. Expressief, grappig en soms ronduit hilarisch. Een echte aanrader: lekker kort, vlot en leuk.

Het is een heerlijk boek om samen met jonge kinderen te lezen. De grapjes zijn leuk en vlot, de pagina’s zijn snel door te bladeren, en er zijn altijd wel grappige dingetjes om te bekijken. Zo is er op iedere pagina alleen al het eendje, dat er maar een beetje zielig bij staat te staan. En natuurlijk de krokodil, die telkens weer iets anders bedenkt om aan kattenkwaad uit te halen. Het is aan de kinderen om mee te denken naar oplossingen, en om actief aan de slag te gaan om de krokodil weg te jagen. En dat blijft leuk!

Pas op! Dit boek bijt! Nicola O’Byrne
Gottmer, november 2013, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 10 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789025755003


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.