logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Paracord: Knoop it yourself, Thade Precht

9789043917919_hr_-_paracord_voor_kids knoop it yourselfLoomers, ga maar aan de kant. D’r is namelijk een nieuwe trend waar je nog meer mee kunt: Paracord! Dat doe je met touwen die ze ook wel gebruiken voor parachutespringen, vandaar de naam. Paracord is een soort nylontouw: superstevig en heel flexibel. Daar kun je van alles mee knopen, als je weet hoe. En dat lees je in Paracord: knoop it yourself. Paracord, dat is voor zowel jongens als meisjes – net als Loomen. In het boekje Paracord: knoop it yourself vind je dan ook verschillende projecten die je kunt maken, en die stoer en gaaf zijn voor zowel jongens als meisjes, hoewel er meer dingen voor meisjs in staan dan voor jongens. Of je moet als jongen willen rondlopen met bloemen in je haar, of een leuk haarspeldje… ook een decoratie voor pony’s zal meisjes eerder aanspreken. Maar je leert ook hoe je een coole riem maakt, een gave sleutelhanger, hoe je een ridderzwaard versierd en superstevige handvatten maakt voor een houten schild. Erg leuk vond ik de decoratie voor een waterfles, zodat je ‘m beter kunt vasthouden en de knoopmannetjes. Erg stoer, en superleuk om te doen! Ieder project wordt heel duidelijk uitgelegd. Je leest de stappen stuk voor stuk, maar er staan ook tekeningetjes in én de projecten worden voorgedaan aan de hand van duidelijke foto’s. Daar kan dus geen enkel misverstand over bestaan. Let wel: voor paracorden heb je wel wat hulp nodig van je ouders. De eindjes moeten namelijk worden dicht gebrand, en dat kun je toch echt beter aan volwassenen overlaten!

Informatie

Paracord: knoop it yourself, Thade Precht Kosmos uitgevers, 48 pagina’s, paperback. Prijs: 6,99 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789043917919

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.