logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Paper towns, 20th century fox


paper towns Soms maakt een film een heel goed boek weer helemaal populair en hip. Een paar jaar geleden was dat het boek Een weeffout in onze sterren, dat verfilmd is als The Fault in Our StarsJohn Green had echter nog een ander geweldig romantisch boek geschreven: Paper Towns, dat nog lang niet de bekendheid had gekregen die het verdiende. De verfilming hiervan bracht daar dan ook direct verandering in! In Paper Towns wordt je meegenomen maar een klein stadje in America, een stadje als alle andere stadjes die je kunt bedenken. Brede straten, grote huizen, een high school met de prom als groot hoogtepunt. Je beleeft dit avontuur vanuit het standpunt van Quentin, die al zijn hele leven in dezelfde straat woont. Toen hij nog op de basisschool zat kreeg hij nieuwe overburen, met daarbij een mysterieus meisje, Margo. Ze fietsen jarenlang samen naar school en bouwen een band op. Tot ze tieners werden en uit elkaar groeiden. Quentin (Q, voor vrienden) werd de stille, serieuze jongen, en Margo werd… nou ja… een soort levende legende, die regelmatig van huis wegloopt en om wie de wildste verhalen de rondte gaan. Ze hebben dus nauwelijks contact meer, tot Margo ineens ’s nachts bij Quentin aanklopt om wraak te nemen op haar ex-vriendje en diens vriendenclub – het vriendje zou haar hebben bedrogen. Samen beleven ze dus een flink avontuur die nacht, en Quentin ziet het weer helemaal zitten: zijn verliefdheid is nog lang niet over, en juist aangewakkerd door die dolle acties! Maar er is een probleempje. Margo is verdwenen! Ze is met de Noorderzon vertrokken, maar lijkt een spoor aan puzzelstukjes achtergelaten te hebben. Quentin trekt de stoute schoenen aan en gaat naar haar op zoek, samen met zijn twee vrienden (Ben en Radar) en twee meisjes: Angela, het vriendinnetje van Radar, en Lacey, een vriendin van Margo die vals beschuldigd werd van vreemdgaan. Via diverse puzzelstukjes komen ze bij een landkaart op, waarbij ze verschillende Paper Towns opmerken: stadjes die vroeger door cartografen op hun kaarten verzonnen om zo kopieën snel te kunnen achterhalen. Aangezien Quentin en Margo in ‘hun nacht’ over papieren stadjes hebben gehad, was die link zo gelegd. En dus reizen ze af naar het dichtstbijzijnde papieren stadje, zo’n 1800 kilometer verderop. Och ja, waarom niet. Met de auto van zijn moeder gaat het vijftal op pad en leren ze elkaar van een heel andere kant kennen. Je zult nooit meer hetzelfde naar blikjes, schuren, timing en romantiek kijken, dat is zeker! Paper Towns is een geweldige film: heerlijk romantisch, grappig, herkenbaar (afgezonderd het ‘grootse’ van Amerika dan) en lekker avontuurlijk. De ultieme roadmovie van 2015!

Informatie

Paper Towns, 20th century fox Tijdsduur: 109 minuten, Avonturenfilm. Leeftijd: vanaf 6 jaar. Verkrijgbaar op: DVD, Blu-ray

Films koop je online bij:

www.MyPaperTown.nl, zodat alle favoriete plekjes van zowel fans als bekende bloggers zijn samengevoegd op een kaart. Iedere week worden er meerdere winnaars gekozen die geweldige PAPERTOWNS prijzen winnen.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.