Recensie: Papa woont in een ander huis, Marta Fabrega

Vroeger waren mijn ouders vriendjes en was ik gelukkig. We deden alles samen. Toen begonnen er dingen te veranderen. Mijn ouders waren altijd verdrietig en als ze praatten was het alleen om ruzie te maken. Vroeger dacht ik dat het mijn schuld was dat mijn ouders geen vriendjes meer waren. Maar nu begrijp ik dat ze beter met elkaar kunnen opschieten als ze elk in een ander huis wonen. Wat er ook gebeurt, mijn moeder en vader zullen altijd mijn ouders blijven… en het beste is… dat ze altijd van me zullen houden.

De serie ‘Laten we praten over…’ behandelt de meest uiteenlopende onderwerpen: autisme, anders-zijn, kanker, en nog veel meer. Ook scheiding hoort zeker in het rijtje thuis waarover gesproken dient te worden, want vaak blijven kinderen met vragen zitten die ze graag aan iemand kwijt willen. Want: waarom gaan papa en mama scheiden, en wat is mijn rol in het geheel? In dit boek wordt het verhaal vertelt van een meisje, wiens ouders gescheiden zijn. Ook zij zit met een boel vragen, waar ze langzamerhand antwoord op heeft gekregen. Vanuit haar gezichtspunt vertelt ze over haar bevindingen, vanuit haar eigen standpunt. Hierdoor krijg je het idee dat het een persoonlijk verhaal is, dat aan je wordt verteld. Dat is aan de ene kant best bijzonder, aan de andere kant wellicht wat afstandelijk: het is enkel het verhaal van het meisje, zonder al te veel sfeerbeelden en omschrijvingen. Daarbij is het wel raar om aan het einde van het boek te beseffen dat je helemaal niet weet hoe het meisje nu eigenlijk heet! Achterin het boek staat achtergrondinformatie voor ouders en opvoeders.

Papa woont in een ander huis, Marta Fabrega
Baeckens Books, december 2009, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 10,95 euro. Leeftijd: vanaf 5 jaar. ISBN: 9789054615897

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.