logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Outdoor Cooking – barbecue & more, Floor van Dinteren


Outdoor cookingHet mooie zomerweer is in volle gang. Heb jij al achter de barbecue gestaan? Ik moet bekennen dat het in ons geval wat tegenvalt dit jaar. Zo is er veel tijd opgegaan in het verbouwen van onze zolder, en met de periodes van enorme hitte die we voor onze kiezen hebben gehad, stond mijn hoofd er ook niet naar. En dat terwijl ik een paar geweldige barbecue-boeken in de kast had staan! Zoals Outdoor Cooking – Barbecue & More, die het barbecueën weer naar een iets ander niveau tilt.

Variatie op de grill

Wat meteen opvalt aan het boek Outdoor Cooking, is dat het niet alleen gaat om het grillen van grote stukken vlees, ingewreven met rubs of urenlang gedobberd in marinades. Voor sommigen zal dit boek dan ook meteen afvallen – er zijn nu eenmaal mannen die alleen vlees op het rooster willen – maar ik zou je toch aanraden dit boek een kans te geven. Het is namelijk zo divers, dat je voor iedereen wel een lekker gerecht van de barbecue kunt toveren. Van gegrilde aardappelen tot een pizza, van en zomerse couscoussalade met gegrilde kip tot verschillende bruchetta’s.

Vlees noch vis

Sterker nog: het gros van de recepten is zó anders dan je bij andere barbecueboeken ziet, dat je Outdoor Cooking eerder als een buitenkookboek kunt beschouwen dan als een barbecueboek. Oh wacht: zo heb ik het zelf betiteld! Ha! Kun je nagaan hoezeer barbecueën ingeburgerd is met buiten koken! Maar er kan zo veel meer, en dit boek laat je alle hoeken van de buitenkeuken zien. Dat beloof ik je. Niet alle recepten zullen je aanspreken (uiteraard) maar dankzij de heldere stappen en smaakvolle foto’s zullen ze je stuk voor stuk het water in de mond laten lopen. Laat nu het milde zomerweer maar komen. Of een lekker zachte herfst, dat kan natuurlijk ook. Ik en Outdoor Cooking zijn er klaar voor!


Recensie over Outdoor cooking – Barbecue & more

Dit boek is veel meer dan een barbecueboek. De subtitel Barbecue & More had beter More than barbecue kunnen heten – dat had de lading beter gedekt. Natuurlijk speelt de barbecue als buitenkeuken een prominente rol in het boek, maar echt grillen zoals je zou verwachten komt nauwelijks voor. De recepten zijn goed, smakelijk en mooi in beeld gebracht.

Score: 7


Informatie

Outdoor cooking – Barbecue & more,
Illustrator: nvt
Uitgever: Image Books, 240 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 16 jaar. ISBN: 9789461446480. Prijs: 17.50 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.