logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Osram Lightify – licht bepalen met je smartphone of tablet


Osram Lightify
We leven in een connected maatschappij. Alles is met elkaar verbonden, en dankzij het feit dat iedereen wel een tablet of smartphone in de buurt heeft is dat natuurlijk heel aantrekkelijk om aan mee te werken. Je kunt de temperatuur in huis instellen via een app, het weer checken via je weerthermometer, in de gaten houden wie er binnenkomen en vertrekken, maar ook praktische zaken instellen, zoals het licht regelen. Zoals de Osram Lightify, waarmee je via een speciale Lightify app de lichtintensiteit en zelfs de lichtkleur kunt aanpassen. Gewoon, met een enkele druk op de knop. Of beter gezegd: met de instellingen van de app. Het installeren van de Osram Lightify werkt heel eenvoudig. De lightify bestaat uit een basisstation, dat je in een stopcontact kunt steken en waarmee je verbinding maakt met je draadloze netwerk. Dat basisstation stuurt op zijn beurt weer de Lightify lampen aan, per stuk of in voorgeprogrammeerde groepen. Het koppelen van het basisstation aan de app gaat vrij eenvoudig, je wordt er stap voor stap doorheen geloodst. Na het instellen van je basisstation kun je via de app lampen koppelen, wat echt in een handomdraai is gepiept. Vergeleken met bijvoorbeeld de Philips Hue is de installatie van het basisstation iets omslachtiger (de Hue sluit je bijvoorbeeld direct aan op je router via een netwerkkabel). De Lightify heeft echter twee grote voordelen. Ten eerste kun je het lightify basisstation in ieder willekeurig stopcontact steken, zo lang je maar verbinding kunt maken met je wifi netwerk. Ten tweede bespaart het je een netwerkpoort op je router! Na deze installatie kan het spel pas echt beginnen. Via de app kun je de kleur van het licht en de intensiteit aanpassen. Het instelscherp bestaat uit drie draairingen, met in het midden de aan-uitknop. Met de eerste ring bepaal je de lichttemperatuur. Die werkt alleen bij wit licht, en geeft je wat meer sfeer of manier om helder licht te creëren voor een goede werkplek. De tweede ring gebruik je om de intensiteit in te stellen van de lamp, die instelbaar is tot maximaal 10 watt (vergelijkbaar met een gloeilamp van 60 watt). De buitenste ring gebruik je om de lichtkleur in te stellen, waarbij je alle denkbare kleuren ter beschikking hebt. Een geweldige feature! En heb je een mooie combinatie gevonden? Dan kun je die instelling opslaan als een favoriet.
De Osram lightify is een geweldige manier om je lichtsituatie te beheersen. je kunt iedere lamp veranderen in een dimbare lamp, waarvan je de kleur naar wens kunt veranderen en die je kunt groeperen en zelfs op gezette tijden kunt in- of uitschakelen via de Lightify app. Je kunt hem zelfs laten samenwerken met je Nest thermostaat, zodat een lichtschema actief wordt als je bijvoorbeeld niet aanwezig bent. Lampen zijn verkrijgbaar met normale fittingen, in kleurenversies, maar ook in ‘standaard’ witte lampen. Lightify interactieve LED-lamp, Osram Prijs: ca. 100 euro voor een basisset met 1 lamp, vanaf 35 euro per lamp


Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.