logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Oscar Cook – Buitengewone gebeurtenissen, Vera van Renterghem

Oscar Cook - buitengewone gebeurtenissen

Ik ben wel benieuwd hoe mensen wonen. Waarom ze wonen waar ze wonen. Soms is dat omdat het toevallig zo is uitgevallen, omdat het huis waar ze wonen het enige beschikbare huis was op het moment dat ze er een nodig hadden, omdat het een droomhuis is, een droomstad, of gewoon omdat het niet anders kan. Zoals bij Oscar Cook: een jongen van 13 jaar oud die in een bejaardenhuis woont. Niet uit vrije wil, maar omdat zijn vader directeur is van het bejaardenhuis, en hij graag dicht bij zijn werk wil wonen. Tja. Dat kan natuurlijk ook. Maar hoe kan dat nou buitengewone gebeurtenissen opleveren?

Dit is boek 1 uit de serie over Oscar Cook.

Ver weg en dichtbij

Wat opvalt aan Oscar Cook is zijn houding naar de bejaarden toe. Ik bedoel: hij woont in het bejaardenhuis met zijn vader, maar hij loopt met een grote boog om de oude mensen heen. Hij groet ze vriendelijk, draait zijn rug om en vlucht. Zonde, toch? Dat ontdekt Oscar trouwens ook, wanneer hij besluit dat het toch maar eens tijd wordt dat hij zich een beetje in de bewoners gaat verdiepen. Zeker omdat zijn klasgenote Stiene in heel korte tijd meer over één van de bewoners weet dan hij heeft ontdekt in alle tijd die hij er woont. Bovendien: hij kan de verhalen en de hulp van de verschillende mensen zeker goed gebruiken om te ontdekken wat er met zijn moeder is gebeurt, jaren geleden, toen ze tijdens een auto-ongeluk om het leven kwam. Of om te achterhalen wat die vreemde Franse graaf nu eigenlijk in hun bejaardentehuis zoekt…

Buitengewone gebeurtenissen

Dankzij een paar kleurrijke bejaarden in bejaardenhuis Het Kraaiennest beleeft Oscar – samen met zijn vriendin Stien – een paar buitengewone gebeurtenissen. Dat kan ook niet anders, met een oud-militair Karel, de rare uitvinder Otto en het vriendelijke vrouwtje Lise in zijn buurt. Zo leert Oscar heel wat over het leven. Over liefde, aandacht, mysteries, passie, doorzettingsvermogen en over zijn eigen leventje.

Conclusie over Oscar Cook – buitengewone gebeurtenissen

Buitengewone gebeurtenissen is het eerste boek dat over het spannende leven van Oscar Cook gaat. Het is een spannend verhaal dat als een soort dagboek begint. Oscar woont in een bejaardenhuis en ontdekt dat oude mensen een heel leven achter de rug hebben – en dat je daar bijzonder veel van kunt leren. Hij ontdekt ook dat iedereen anders is en andere vaardigheden heeft. Op zich is dat al bijzonder, maar als die samenkomen … dan ontstaat er magie!
Door: CooleSuggesties
Score: Oscar Cook – buitengewone gebeurtenissen krijgt 5 van de 5 punten.

Informatie

Oscar Cook – buitengewone gebeurtenissen, Vera van Rengerghem
van Halewyck, 230 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789461316080. Prijs: 15.99 euro.
 

 


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.