Recensie: Orcs must die! PC


Tower defense games zijn ontzettend leuk. Het gaat deels om strategie, je moet tijdens het spelen nog wat inspelen op de ontwikkelingen binnen het spel, en iedere keuze bepaalt het spelverloop. Daarbij heb je nog wat mogeiljkheden om het spel naar je hand te zetten, je eigen stijl te gebruiken.

Orcs must die! Combineert dit principe met een shooter. Je speelt een Warrior Mage, die net is afgestudeerd. Hij zal het moeten opnemen tegen de invasie van de Orken, aangezien hij de laatst overgeblevene is: zelfs zijn meester heeft het niet gered…

Daardoor is het spel op z’n zachtst gezegd apart te noemen. Het is enerzijds een genadeloze shooter, waarbij het vooral gaat om het tegenhouden van een enorme stoet aan groteske wezens, ieder met hun eigen specialiteit. Als hulpmiddel kun je gebruik maken van vallen: ontploffende tonnen, pijlen die uit de muur schieten, een teerput, en nog veel meer. Ook leer je steeds meer gevechtsvaardigheden: een windvlaag, kruisboog en zwaard zijn namelijk niet altijd genoeg om de horde tegen te houden!

Het is wel verwarrend dat je zowel 2D als 3D moet denken. Op de plattegrond zie je waar de Orcs vandaan komen en waar ze naartoe willen (een poort), maar daarbij kunnen ze gebruik maken van verschillende wegen. Gaandeweg leer je de weg in iedere kerker wel kennen, maar de vele gangen zijn soms wat lastig te overzien. Ondanks deze flinke uitdaging: een tien voor de poging!

Orcs must die, PC
Mindscape. Leeftijd: vanaf 12 jaar. Prijs: 14,99 euro

Deze game bij: BOL.com

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.