logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Opruimen, dat is de kunst! Ursus Wehrli


Wehrli - Opruimen dat is de kunst 9789076168494

Ons leven wordt steeds chaotischer. Plannen worden gemaakt, schema’s opgezet, maar wat is er allemaal mis met ons dagelijks leven? Overal waar we kijken is het één grote chaos. Ursus Wehrli is een kunstenaar uit Zwitserland. Hij besloot er iets aan te doen: orde scheppen in de alledaagse chaos. Opruimen, dat is de kunst! is het resultaat van zijn organiseerwoede. Iedere spread bestaat uit twee pagina’s: een met de originele situatie, de pagina daarnaast toont de nette, georganiseerde versie. Met een knipoog, uiteraard. Want naast het standaard ordenen worden ook wel wat alternatieve sorteerwijzen gebruikt. Zo wordt een vijver omgetoverd tot een bakje vissticks! De foto’s zijn netjes gemaakt, met veel oog voor detail. De visie van de van typograaf/kunstenaar/cabaretier is overduidelijk: chaos is helemaal niet zo erg!

Hij keek om zich heen, en legde de vinger op de pijnlijke plek. Hij zag een kerstboom, een parkeerterrein, voetbalelftal en nog veel meer. Alle rode auto’s bij de rode auto’s, de blauwe bij de blauwe, de naalden op een hoopje, en nog heel veel meer.  Whrli laat op geniale en ludieke wijze zien hoe de onvermijdelijke resten van dagelijkse of minder dagelijkse bezigheden netjes opgeruimd kunnen worden.

Opruimen, dat is de kunst! Ursus Wehrli
De Harmonie, augustus 2012, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,90 euro. ISBN: 9789076168494


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.