logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Op stap in de lente en zomer, Annemarieke Beers

Geen vrolijker seizoen dan de lente. Naar buiten dus, want groen is goed voor iedereen. En vooral voor kinderen, zo blijkt uit onderzoek. Maar hoe krijg je de beeldschermkoppies van de bank? Met de tips uit het nieuwe boek Op stap in Lente en Zomer (opvolger van de herfst-winter editie ) is dat een fluitje van een cent. Samen met Natuurmonumenten zocht Snor de 24 leukste lente- en zomerwandelingen uit: van lammetjes kijken tot waterdieren zoeken en van picknicken tot zeehonden spotten. Nu het zonnetje zich steeds vaker laat zien is het natuurlijk onnatuurlijk om binnen te blijven. Naar buiten moet je, de wijde wereld in! Dit boek geeft je 24 leuke suggesties, in samenwerking met Natuurmonumenten geselecteerd en uitgewerkt. Het boekje bestaat dan ook uit 24 wandelroutes door de vele mooie natuurgebieden dat ons land rijk is. Van Texel tot Middelburg, en van Assen tot Brunssum: ver rijden zul je nooit hoeven. De routes zijn leuk uitgewerkt in een thema dat echt bij de streek past: je zoekt naar eenden, krabben, vleermuizen of zelfs reptielen, gewoon in ons land! Na de route zijn dan ook tal van diersoorten die bij dat thema horen opgesomd, samen met hun kenmerken en leuke wetenswaardigheden. Als er hulpmiddelen nodig zijn (een onderwaterkijker, bijvoorbeeld) staat dit vermeld, en vaak vind je daar ook een leuke manier om er zelf eentje te maken. Zo kun je ook al voor het uitje bezig zijn met de activiteit. Dat de routes haalbaar zijn blijkt uit de ervaringen van Annemarieke en haar gezin, die de routes in de praktijk hebben ontdekt. Leuke tips om van de natuur te genieten met je gezin, vol praktische tips (routes er naartoe, adressen en telefoonnummers van handige locaties, maar ook restaurantjes die je onderweg tegenkomt. Een goed begin van het zomerseizoen!
Op stap in de lente en zomer, Annemarieke Beers Uitgeverij Snor, maart 2010, 143 pagina’s, paperback. Prijs: 14,95 euro. ISBN: 9789079961085

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.