Recensie: Op reis met de trein, Pierre Winters en Tineke Meirink

op-reis-met-de-trein-pierre-winters-9789044816402-voorkant

In Nederland is een heel uitgebreid treinnetwerk. Het is dan ook bijna niet mogelijk dat je nog nooit een trein hebt zien rijden, ook al heb je er zelf nog nooit ingezeten. Ben je nieuwsgierig naar dat hele gebeuren rond treinreizen, of reis je regelmatig met de trein en wil je er meer over weten? Dan is Op reis met de trein een supergaaf boek! Het boek is uit de serie Willewete, een serie informatieve prentenboeken.

In Op reis met de trein wordt zo’n beetje alles wat met treinen te maken heeft wel verteld. Het begint natuurlijk met de geschiedenis van treinen, van stoomtrein tot TGV. Maar ook lees je hoe het er aan toegaat in een station, welke mensen er allemaal op een trein werken en hoe een wagon er van binnen uitziet. Ook vreemde soorten treinen worden natuurlijk even getoond, zoals een slaaptrein en de hogesnelheidstrein. De tekeningen zijn eenvoudig en met felle lijnen omlijnd. De perspectieven en verhoudingen komen niet altijd overeen, wat jammer is.

Naast al die informatie, die wordt getoond aan de hand van de grote en overzichtelijke platen, Achterin het boek vind je ook een leuke liedjes en gedichtjes (helaas zonder muzieknotatie), een dubbelgrote uitklappagina en een miniquiz, waarin over de theorie gevraagd wordt. Een informatief prentenboek over op reis in de wereld, namelijk op reis met de trein.

Op reis met de trein, Pierre Winters en Tineke Meirink
Clavis Books, september 2012, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 15,95 euro. Leeftijd: vanaf 5 jaar. ISBN: 9789044816402

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.