logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Op reis door Nederland, Arend van Dam en Alex de Wolf

op reis door nederland

Nederland is veel bijzonderder dan je je kunt indenken. Bijna ieder plekje, stad of dorp heeft zo zijn eigen geschiedenis. Op reis door Nederland laat je een aantal van die bijzondere plekjes zien, aan de hand van verhalen die er zich hebben afgespeeld. De selectie van de locaties was eigenlijk vrij eenvoudig: Arend van Dam heeft er voor gekozen om de locaties te gebruiken die zijn opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

En dus ga je van Schokland naar de Stelling van Amsterdan, de Molens bij Kinderdijk, Willemstad, het Ir. D.F. Woudagemaal, Droogmakerij de Beemster, het Rietveld-Schröderhuis, de Can Nellefabriek, de Waddenzee en de Amsterdamse grachtengordel. Van ieder van deze monumenten lees je een verhaal, geschreven vanuit een kind, zoals zij een bepaalde gebeurtenis hebben meegemaakt (of zouden kunnen meemaken). Alex de Wolf verzorgde de illustraties, in grove penseelstreken en soms in sfeervol Delfts-blauwe kleurtinten.

De verhalen geven je een heel andere kijk op deze bijzondere locaties. Soms zullen ze de romantische sfeer misschien wel een beetje onderuit halen, soms juist wat extra aanbrengen. Dat het belangrijke locaties zijn is duidelijk: ze zijn niet voor niets door UNESCO gekozen voor op de werelderfgoedlijst. En dankzij Arend van Dam en Alex de Wolf worden ze nu nog iets beter bewaard. Leuk detail: het is een omdraaiboek! Aan de andere zijde vind je dezelfde verhalen, maar dan in het Engels. Klaar om de wereld te veroveren!

Informatie

Op reis door Nederland, Arend van Dam

Illustrator: Alex de Wolf
Van Holkema en Warendorf, 96 pagina’s, hardcover.
Prijs: 12,50 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789000343928


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.