Recensie: Op mijn hoofd, Émile Jadoul

9789058389077 op mijn hoofd

Het prentenboekje Op mijn hoofd is een grappig en verrassend boekje over een jongetje dat iets vreemds op zijn hoofd heeft. Of… het is niet zo vreemd wát hij op zijn hoofd heeft, want dat is gewoon een grappig geel vogeltje. Maar wat doet het daar, en waarom gaat hij niet weg?

De hoofdpersoon, Bas, probeert alles uit te vinden. Het vogeltje vind alles leuk: rennen, vliegen, zwemmen, maar het gaat nergens heen. En Bas weet niet zo goed wat hij er mee aan moet. Een muts op, om het te verbergen? Nee, het is lente! Dat zou pas raar zijn! Maar het vreemde is: niemand die het vogeltje schijnt op te merken… raar, zeg!

Ondertussen zijn Bas en het vogeltje dikke vriendjes geworden. Onafscheidelijk zelfs! Tot op het laatst blijkt dat het kanariepietje een hersenspinsel is. De juf had namelijk gezegd dat hij het geheugen van een kanarie had. En poef! daar was zijn metgezel. Was hij even blij dat hij zijn versje niet kon opzeggen. Wat als hij het wel kon, en het geheugen van een olifant zou hebben?

Op mijn hoofd is een superleuk boekje. Vrolijk getekend, vlot geschreven, en vanuit de hoofdpersoon Bas. Je leeft echt met hem mee, met zijn zoektocht naar de origine van het vogeltje. De ontknoping van het verhaaltje is erg leuk en origineel. Het blijkt te gaan over een heel fantasierijk jongetje, dat de wereld om hem heen soms wat letterlijk interpreteert.

Op mijn hoofd, Émile Jadoul
Eenhoorn, oktober 2013, 36 pagina’s, hardcover.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789058389077

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.