Recensie: Op jacht naar Hubi, Ravensburger


op jacht naar hubi

Voor jonge kinderen zijn niet heel erg veel geschikte bordspellen. En dat terwijl ze daarmee juist heel veel dingen leren: zich houden aan regels, bijvoorbeeld, en tegen hun verlies kunnen, om maar even twee heel algemene eigenschappen te noemen. Maak kennis met het ondeugende spookje Hubi, die graag dingen steelt. Om deze figuur heen is een heel spel bedacht: Op jacht naar Hubi.

Hubi, het hongerige spookje, heeft alle lekkere hapjes ingepikt. De dapperste hazen en muizen steken de koppen bij elkaar en proberen het brutale spookje te vangen. In zijn eigen huis, wel te verstaan. En dat is natuurlijk… een spookhuis! Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het huis van Hubi blijkt een doolhof te zijn van betoverde wanden. Daar kom je pas achter als je er tegenaan klopt. Sommige muren hebben een hazenvenster, anderen juist weer een muizengat… en dat terwijl je al in het begin weet waar Hubi is. Dat is soms knap lastig, je zult soms een beetje moeten samenwerken, maar vooral zoeken naar de juiste weg.

Pas als je met de in het spookhuis wonende dieren spreekt, weet je voor welke soort wand je staat. Soms kun je er doorheen, soms moet je een andere weg zoeken. Daar komt nog bij dat er in huis een toverdeur is. Pas als die gevonden en geopend wordt, zal Hubi door het geknars van de scharnieren wakker worden. Nu kun je hem opjagen. Blijf hem op de hielen zitten! Maar geen zorgen, de dieren van het spookhuis en het magische kompas komen helpen. Als Hubi gepakt is voor het spookuur begint, hebben alle spelers gewonnen. Een race tegen de klok, om de hapjes terug te veroveren.

De jacht op Hubi laat weinig aan het toeval over. Het bevat een mooi vormgegeven spelbord en vier vrolijke helden, in verschillende kleuren. En een magisch kompas, dat werkt op een aantal AAA-batterijen. Dat kompas zal je helemaal door het spel heen leiden, en je per stap vertellen wat je kunt en moet doen. Daarbij houd het kompas nauwlettend in de gaten welke speler er aand e beurt is, en op welke positie deze staat. Het kompas is eenvoudig in te stellen voor je aan het spel begint, en is voor kinderen geen enkel probleem om te gebruiken. Een bijzonder leuk en stoer spel, dat ze snel onder de knie zullen hebben en erg leuk vinden. Het is een beetje vergelijkbaar met Het Betoverde Doolhof en Wie Was Het? dat ook gebruik maakte met een elektronische spelleider. Superleuk, spannend en erg mooi, dat zeker bijdraagt aan de sfeer en beleving.

Op jacht naar Hubi, Ravensburger
Prijs: 39,95 euro. Leeftijd: vanaf 5 jaar.
Aantal spelers: 2-4. Speltijd: ongeveer 15-30 minuten

Speelgoed koop je bij:

ZOEK OP DE SITE

PRIJSVRAGEN

ONZE TOPSUGGESTIES

coolesuggesties topper vierkant

ONZE NIEUWSTE BERICHTEN

 • vrienden vriendengroep

  Los conflicten in de vriendengroep op met een mediator

 • Bak De allerbeste recepten van Paul Hollywood

  Boek recensie: Bak! De allerbeste recepten van Paul Hollywood

 • joy ride

  Alle remmen los in ‘Joy Ride’

 • oppo a78 5g

  Nieuwe OPPO A78 5G met 33W snelladen en 50MP-camera

 • Recensie InfinityLab ClearCall 4

  Gadget review: InfinityLab ClearCall

 • Recensie 7 Wonders Edifice

  Spel recensie: 7 Wonders Edifice uitbreiding

 • curacao

  Last minute Curaçao boeken: voordelen en tips

 • Forever 80s boekbespreking

  Boek recensie: Forever 80’s