logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Op het potje jongens/meisjes, met beloningsstickers

9789052474427 op het potje voor jongens

Dat kinderen het soms moeilijk hebben met de overgang van luier naar potje (of wc), dat weet iedere ouder. Ieder hulpmiddel om ze daarbij de stimuleren wordt aangegrepen. Aloude trucjes en behandelingen, beloningen… bij sommigen wordt álles uit de kast getrokken. Maar het komt er eenvoudigweg vooral op neer dat kinderen het leuk moeten vinden, en ze moeten soms ook zien dat andere kinderen het ook doen. Dat het gewoon kán!

De boekjes Op het potje kunnen je kind daarbij helpen. Er zijn twee varianten: een vrolijk blauw en lief roze variant, voor jongens en voor meisjes. Heel leuk detail: op de kaft zit een wc-brilletje geplajt, dat echt open en dicht kan. Bij het jongensboekje is deze gedecoreerd door stoere vrachtauto’s, bij het meisjesboekje staan er bloemetjes op.

In de binnenkant zie je een heleboek kinderen zitten, die laten zien hoe het moet. In eenvoudige en korte bewoordingen wordt gezegd en getoond wat er wel niet zo stoer is: een gace onderbroek, die geweldig staat – écht iets voor grote jongens en meisjes. En natuurlijk een speciaal potje, helemaal voor je kind! Daar ga je netjes op zitten. Op het potje, met je blote kont! Dan is het tijd voor een plasje of een hoopje.En is dat gelukt? Dan verdienen ze een beloningssticker! En gaat het een keertje mis? Dat kan gebeuren. Vervelend is het, maar natuurlijk niet erg! Het heet niet voor niets een ‘ongelukje’.

Op het potje jongens/meisjes, Auteur
Baeckens Books, oktober 2012, 10 pagina’s, gebonden paperback.
Prijs: 8,95 euro. Leeftijd: vanaf 1,5 jaar. ISBN: 9789052474427 (jongens) en 9789052474434 (meisjes)


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.