logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Op expeditie, Deborah Kespert

op expeditie In het informatieve boek Op Expeditie lees je over een aantal ontdekkingsreizigers die grote veranderingen hebben voorgebracht in onze samenleving. Ga dus mee met ontdekkingsreizigers als Christoffel Columbus, Vasco da Gama, Abel Tasman, David Livingstone en nog veel, veel meer. Alle reizen zijn ingedeeld in het gebied waarin ze op expeditie gingen: de polen, de oceanen, op het land, door de woestijn of in de lucht. Op Expeditie laat je in een soort dossier-vorm zien welke prestaties de ontdekkingsreizigers hebben geleverd, hoeveel bemanning ze meenamen, welke afstand ze aflegden en waarom ze op expeditie gaan. Naast die ‘droge’ informatie staat er ook een stukje geschreven over de avonturen die deze grote durfals beleefden, en zie je originele tekeningen, foto’s van overblijfselen, portretten en meer. Mede daardoor krijgt het boek iets extra’s, komt het wat meer tot leven. En natuurlijk is de beschrijving van de avonturen erg leuk omschreven, wat zorgt voor spannende en goed leesbare verhalen. Voor wat extra spanning kunnen rijke omschrijvingen van de grootste gevaren natuurlijk niet ontbreken. Welke ontberingen moesten de ontdekkingsreizigers en hun bemanning doorstaan, welke gevaren moesten ze trotseren? En hoe kun jij jezelf redden op reis? Met de handige survivaltips in dit boek weet je precies wat je moet doen na een schipbreuk! Dit leerzame boek is heel erg leuk opgezet. De dossier-achtige samenstellingen geven het boek iets bijzonders, iets unieks. De originele beelden en foto’s brengen de verhalen tot leven. Het is soms lastig om je in te leven in die periode. Kun jij je voorstellen dat niemand in Nederland weet hoe een kangoeroe er uitziet, of een neushoorn? Hoe cacao smaakt, of aardappelen? Deze grote mannen (en vrouwen) hebben het voor ons mogelijk gemaakt, door hun dromen te volgen en een beetje koppig te zijn. En dat kan ze ver brengen. Heel ver!

Informatie

Op expeditie, Deborah Kespert Fontaine uitgevers, 128 pagina’s, hardcover. Prijs: 16,95 euro. Leeftijd: vanaf 10jaar. ISBN: 9789059564718

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.