Recensie: Op de pot, Varkentje! Martine van Nieuwenhuyzen

Op de pot varkentje

Varkentje is een echt varkentje. Een vies dier dus, dat overal poept waar hij maar is. Door het boek heen volg je Varkentje, en zie je waar hij zoal zijn hoopjes maakt. Op iedere linkerpagina staat een stukje tekst, waarbij op iedere pagina ook een ander woord voor poep wordt gegeven. De rechterpagina is helder wit, met daarop het varkentje in de omschreven situatie, zodat kinderen kunnen zoeken naar de poepjes die Varkentje overal maakt.

De tekeningen zijn bijna paginavullend, in watertekening met harde lijnen. Er is genoeg op te zien om even te blijven zoeken. De tekst is op rijm gezet, en leest lekker voor. En hoe stoer is het als je de laatste twee pagina’s openslaat en ziet dat Varkentje plots ontdekt waar het potje voor dient, en dat iedereen ineens supertrots op hem is!

Op de pot, Varkentje! is dan ook een boek voor kinderen die van hun luier afmoeten, maar er het nut nog niet zo van inzien. En hoe geweldig is het dan dat ze ontdekken dat aanzien en bewondering het grootste goed is dat je kunt krijgen!

Op de pot, Varkentje! Martine van Nieuwenhuyzen
Clavis, maart 2012, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 2 jaar. ISBN: 9789044817119

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.