logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Ooit zal alles anders zijn, Alexander Wolfram


Ooit zal alles anders zijn is een bijzonder en poëtisch verhaal. Heel erg apart. Speciaal. Dat merk je meteen al, van bij de eerste zinnen. Het is een verhaal dat je zal verbazen en verwonderen. Dat je dingen doet zien die je eerst niet zag. En misschien zelfs dingen doet denken die je nog nooit hebt gedacht…

Ooit zal alles anders zijn is het verhaal van een man die in zijn overpeinzingen door zijn woonplaats loopt. Dat komt hij een denkbeeldig jongetje tegen, een jongetje waarover hij niet zo lang geleden nog heeft geschreven in zijn nieuwe novelle. Samen met het jongetje kijkt hij terug op zijn jeugd. Een jeugd die angstvallig veel overeenkomsten vertoond. Een verleden dat hij het liefst zo ver mogelijk achter zich wil laten. In alle redeneringen die de man en het jongetje maken komen nog al wat filosofische  overwegingen naar voren over macht, geloof, goden, recht en onrecht. Het boek zelf is overigens erg sprekend vormgegeven: in de regel verhalend, maar zo nu en dan wordt er een blauwe pagina getoond met een enkel citaat of kortere tekst. Hierdoor wordt het lezen wat onderbroken en op wondere wijze ook met de bladspiegel gespeeld: de tekst lijkt wel een illustratie, gemaakt op te lezen en te bewonderen. Ook wordt hierdoor een bijzondere sfeer neergezet. Een perfect boek om kinderen aan het denken te zetten, en om ze zelf te laten inzien hoe de wereld mogelijkerwijs in elkaar zit, en hoe ze daar grip op kunnen krijgen. Fantastisch mooi, poëtisch en verhalend tegelijk.

Ooit zal alles anders zijn, Alexander Wolfram
Eenhoorn, april 2011, 128 pagina’s, hardcover.
Prijs: 14,50 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789058387004

Dit boek bij: BOL.com

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.