logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Oog om oog, Buddy Tegenbosch


oog om oog Jaap-Jan verhuist in het begin van het boek oog om oog naar de grote stad, vanuit een klein dorpje in het zuiden des lands. Hij wordt al snel gepest dor enkele jongens in zijn klas, met Ivar bovenaan. Waarom weet niemand, maar Jaap-Jan gaat onder die zware last gebukt. Hij gaat met grote tegenzin naar school. Totdat hij van school af is, en mag gaan studeren. Hij volgt de studierichting psychologie, komt in aanraking met leuke mensen, met wie hij vrijwel direct een hechte vriendschap sluit en gaat op kamers. Als hij tenslotte een geweldig bijbaantje weet te scoren in een kroeg lijkt zijn leventje compleet. En dat had Jaap-Jan natuurlijk niet  verwacht, want de afgelopen jaren werd hij gepest en getreiterd waardoor hij zelfs weinig zin meer had in het leven. Nu leert hij het leven van een andere kant kennen, en geniet daar met volle teugen van. Totdat die gevreesde Ivar zijn pad weer kruist. Maar dit keer, zo heeft Jaap-Jan besloten, gaat hij dingen anders doen. Maar hoe, en of hem dat zal lukken? En in het boek Oog om oog lees je mee met Jaap-Jans eerste stappen in zijn eigen leven, vanaf het moment dat hij op kamers gaat en zijn oude stekje verlaat. Zijn eerste onzekere stappen naar een zelfstandig en positief leven. En af en toe lees je – in cursieve letters gedrukt – fragmenten uit zijn oude leven. Zijn oude, dreigende, spannende en indrukwekkende leven… Oog om oog is een dreigend boek, waarbij je pas helemaal op het einde precies zit hoe de vork in de steel zit. De reden? Heel eenvoudig: door een super spannende teaser als proloog te gebruiken! En dat lukt zonder enige twijfel. Daarnaast is het boek ontzettend vlot geschreven, met leuke, excentrieke personages die als een bom zouden kunnen ontploffen. Die onberekenbaarheid doet het verhaal absoluut goed. Het verhaal is origineel, het plot spannend: een aanrader!

Informatie

Oog om oog, Buddy Tegenbosch Van Goor, 299 pagina’s, paperback. Prijs: 16,99 euro. Leeftijd: vanaf 12 jaar. ISBN: 9789000347599

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.