logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Onzichtbaar, Deon Meyer

In het spannende boek Onzichtbaar neemt Deon Meyer ons weer naar het Afrikaanse continent. Dit keer in de voetstappen van de bodyguard Lemmer, die als opdracht heeft Emma Le Roux te beschermen. Zij is namelijk onlangs overvallen, en voelt zich niet meer veilig, dat alles is gebeurt nadat er een bizarre moord is gepleegd, door een man van wie zijn denkt dat het wel eens haar broer zou kunnen zijn.

De naam van de man is echter anders, en de enige fot die ze van hem heeft is al ruim twintig jaar oud… En iedereen die de moordenaar heeft gekend herkent hem niet uit de foto. Wat nu? Emma en Lemmer ontdekken echter wel veel andere zaken, en naarmate ze meer te weten komen over de moordenaar, te meer ze zelf in de problemen raken. Totdat het tweetal flink wordt dwars gezeten, en Emma in het ziekenhuis beland. lemmer, die gevoelens voor Emma heeft gekregen, besluit nu het heft in eigen handen te nemen en achter de daders aan te gaan…

Na het super spannende boek 13 uur toont Deon Meyer aan dat hij meer kan dan een knappe politiethriller schrijven. In dit boek speelt natuur en natuurbehoud een belangrijke rol, naast uiteraard de verdeeldheid van het land in de verschillende bevolkingsgroepen.een spannend boek, dat je wat eerder in zijn ban heeft dan 13 uur. Het boek is soms wat langdradiger, omdat er regelmatig wordt ingegaan op het natuurbehoud  maar de vaart zit er zelfs op die momenten genoeg in om je mee te sleuren in het Afrikaanse avontuur.

Onzichtbaar, Deon Meyer
AW Bruna, oktober 2012, 368 pagina’s, paperback.
Prijs: 19,95 euro. ISBN: 9789400500020


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.