logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: De ontdekking van de ruimte, Govert Schilling


Wetenschapsjournalist Govert Schilling heeft bij Moon Uitgevers al drie boeken uitgegeven over de ruimte: De ontdekking van de maan, De ontdekking van de planeten en De ontdekking van de sterren. Die drie boeken zijn bij elkaar gebundeld tot dit leerzame en erg grappige wetenschapsboek: De ontdekking van de ruimte. En daarin neemt Govert, geloof het of niet, je mee de ruimte in!

Hij bespreekt elk van die onderwerpen heel precies, en met ontzettend veel voorbeelden. Daardoor blijft de informatie veel beter hangen. Wist je bijvoorbeeld dat je om naar de maan te fietsen maar liefst 2 jaar onderweg bent? En dan moet je flink doortrappen, Govert gaat uit van een gemiddelde snelheid van 20 kilometer per uur. Pauzes, dutjes en snackmomenten zijn dan niet toegestaan. Laat staan een lekke band!

Maar Govert geeft op nog veel meer vragen antwoord. Sterk nog: op iedere twee pagina’s wordt een vraag behandeld en besproken. Aangevuld met coole foto’s en leuke tekeningen is het boek vrolijk en interessant om door te bladeren. De informatie zelf is leerzaam, helder en duidelijk. Heel slim van Govert is om die rare wetenschappelijke termen te vertalen naar iets dat je beter kunt begrijpen of indenken: bijvoorbeeld de afstand naar de maan. In kilometers is het maar een getal, maar twee jaar lang keihard fietsen? pffft!

De ontdekking van de ruimte is een heel erg leuk en leerzaam boek. Het behandelt veel vragen die je jezelf wel eens gesteld zult hebben over de hemel en het heelal, de sterren en de maan. En misschien heb je sommige vragen nog niet bedacht, maar wil je toch wel graag het antwoord weten. Gelukkig legt Govert je alles heel geduldig uit!

De ontdekking van de ruimte, Govert Schilling
Moon uitgevers, augustus 2013, 92 pagina’s, paperback.
Prijs: 19,95 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789048818730


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.