logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Ontdek het gelukscentrum in je hersenen, Pete A. Sanders jr.


Veel mensen schuiven het wel of niet doen van bepaalde dingen af op hun stemming: ‘daar heb ik nu even geen zin in’, of ‘ik ben veel te kwaad voor dat’ of welke andere reden dan ook. Maar: je stemming is juist een element in je leven dat je kunt sturen. En dat is helemaal niet zo moeilijk, zo weet Pete. Er zijn een paar eenvoudige oefeningen die je jezelf kunt aanleren. Met wat training conditioneer je jezelf eenvoudig op het bereiken van een bepaalde stemming. Zo kun je ieder moment van de dat in een goed humeur zijn – dé bron voor meer geluk en succes. En dat alles zonder genotsmiddelen als alcohol. nicotine of snoep!

Pete maakt je daarbij bekend met de door hem ontwikkelde techniek Joy Touch. Een eenvoudige manier om je bewust te worden van het aanwezige gelukscentrum. Daarbij bepaalde drukpunten op je lichaam te stimuleren en bovendien je gevoel van welzijn bewust te sturen. Deze methode is snel te leren, en eenmaal eigengemaakt kun je haar zonder problemen in elke situatie toepassen.

Ontdek het gelukscentrum is wat wetenschappelijk geschreven, hoewel het in ‘normale mensentaal’ geschreven is wordt het hele verhaal toch opgehangen aan wetenschappelijke termen en begrippen. Daarmee legt Pete uit hoe het ‘gelukscentrum’ werkt en welke delen daarbij geactiveerd worden, welke voordelen dat heeft en welke negatieve delen daarbij worden genegeerd in je brein. Koppelingen met andere disciplines, zoals de EQ-leer, worden veelvuldig aangehaald. Daardoor lijkt het alsof Pete soms wat mee wil liften op de successen van de bedenkers van deze theorieën. Het is is vertaald boek, en zijn niet voor alle Amerikaanse termen correcte Nederlandse surrogaten gevonden. Ter verduidelijking maakt het boek gebruik van tekeningen, waarop je kunt zien hoe je de ‘emotionele’ hersenen kunt stimuleren.

Ontdek het gelukscentrum in je hersenen, Pete A. Sanders jr.
Uitgeverij Akasha, september 2009, 320 pagina’s, paperback.
Prijs: 21,50 euro. ISBN: 9789460150036


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.