logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Onopgelost en waargebeurd, Guy Didelez en Frank Pollet

onopgelost en waargebeurdDe wereld zit vol mysteries en onopgeloste geheimen. Sommigen zijn heel tastbaar en zichtbaar, anderen zijn niets meer dan mysteries waar niemand echt bewijzen voor heeft. Guy Didelez en Frank Pollet zijn in een flink aantal van deze geheimen gedoken om te kijken wat er waar aan is of kan zijn. Wat zijn mogelijke oorzaken en wat is absolute onzin? Eén ding is zeker: alle zaken zijn en blijven vooralsnog onopgelost en waargebeurd. Of toch niet!

Bekende en onbekende mysteries

Er zijn zo veel onverklaarbare fenomenen en zaken in de wereld, dat je nauwelijks kunt weten waar je moet beginnen. Het is natuurlijk heel verleidelijk om te kijken naar die allergrootste mysteries die er zijn, zoals de UFO-landingen in Roswell, het monster van Loch Ness of de mysterieuze lijnenspellen in Zuid Amerika, die tekeningen vormen welke enkel vanuit de lucht te aanschouwen zijn (en toch al honderden jaren bestaan, voordat mensen konden vliegen). Waarom zijn die verhalen er, en zit er een kern van waarheid in? Naast deze ‘bekende’ verhalen kun je overigens ook lezen over minder bekende verhalen, zoals een jongen die ’s nachts in een vijver met alligators dook of over het automobiel van Franz Ferdinand.

Raadselachtig en spooky

Toegegeven: niet alle onopgeloste mysteries en waargebeurde verhalen zijn even rustgevend. Sommige verhalen zijn echt een beetje spooky en eng, die je niet in de koude kleren kunnen gaan zitten. Hoe kan het dat sommige mensen zo overtuigd zijn van het feit dat spoken en geesten bestaan, hoewel er geen bewijzen van te ontdekken zijn? Hoe kan het dat sommige doden niet lijken te vergaan, of dat er buitenaardse wezens lijken te bestaan en ineens spoorloos verdwijnen? Wonderlijke mysteries, die misschien waargebeurd zijn maar in ieder geval je flink de stuipen op het lijf kunnen jagen.

Conclusie over Onopgelost en waargebeurd

Onopgelost en waargebeurd is een leuke verzameling mysteries en onverklaarbare zaken. Sommigen blijken waargebeurd te zijn (maar lastig te verklaren) en andere mysteries blijven in nevelen gehuld, omdat er simpelweg geen bewijzen voor de vinden zijn. Spannende verhalen, sommigen een beetje griezelig. Dankzij de vlotte vertelwijze van Guy en Frank maken het vaak wat luchtiger. Door: CooleSuggesties Score: Onopgelost en waargebeurd krijgt 4 van de 5 punten.

Informatie

Onopgelost en waargebeurd, Guy Didelez en Frank Pollet
Illustrator: Inne Haine Van Halewyck, 182 pagina’s, paperback. Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789461316301. Prijs: 14,99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.