Recensie: Onmogelijke liefdes voor kids, Jennifer S. Holland


9789052108933 onmogelijke liefdes voor kids

Liefde en vriendschap zijn maar rare dingen. Ook kinderen staan er wel eens bij stil: kunnen jongens wel met meisjes bevriend zijn? Ze zijn allebei zo anders, doen allebei zo’n andere dingen! In Onmogelijke liefdes voor kids zal snel duidelijk worden dat er nog veel vreemdere vriendschappen bestaan! Jennifer S. Holland ging namelijk op pad en zocht naar de meest bizarre vriendschappen, verteld vanuit het perspectief van kinderen.

Zo maken we in het boekje kennis met heel veel verschillende dierenvriendschappen. Wat dacht je van een olifant die vrienden werd met een schaap, of een kat met een vogel? Of een hond met een klein zwijntje? Jammer genoeg lopen niet alle vriendschappen even goed af, want dieren blijven dieren, en moeten natuurlijk ook weer terug naar de natuur na een bepaald tijd. Of die vriendschap altijd zo hecht zou blijven is dan ook niet in alle gevallen bekend. De verhalen zijn erg leuk geschreven, echt in de toon van kinderen. Er wordt op een heel leuke manier verteld hoe de vriendschap tot stand kwam, wat er aan vooraf ging. De stijl van schrijven wisselt wel iets tussen de verschillende verhalen, maar dat zal kinderen nauwelijks opvallen. Het zal er in zeker voor zorgen dat kinderen met heel andere ogen naar het dierenrijk gaan kijken. Zien is geloven!

Onmogelijke liefdes voor kids, Jennifer S. Holland
Fontein Tirion, september 2012, 136 pagina’s, hardcover.
Prijs: 12,50 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789052108933

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. ingmar Reinds winters avatar
    ingmar Reinds winters

    Ik vond het een prachtig boek en heel ontroerend ook. Zoveel mooie vriendschappen.
    zeker een aanrader!! evenals onmogelijke liefdes van dezelfde auteur.

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.