logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: ONEforONE waterfles

one for one

Schoon kraanwater vinden wij hier heel normaal. Je draait de kraan open en je kan drinken. In ontwikkelingslanden is dat beslist niet gewoon. Er zijn veel initietieven die dat willen verhelpen. Eén daarvan is het intiatief van de ONEforONE Waterfles. De fles is gemaakt van sterk roestvrij staal dat niet snel beschadigt of indeukt. Daardoor kan hij jaren mee, en uiteraard worden gerecycled. Terloops bespaar je ook nog eens het milieu én je portemonnee, door kraanwater te drinken in plaats van verpakt water. Maar zoals eerder gezegd: je helpt er ook echt iemand mee. Koop je een ONEforONE waterfles, dan zorg je ervoor dat iemand een-leven-lang-schoon-drinkwater krijgt.

De fles zelf is stevig en vrijwel onverwoestbaar. Je kunt er drie verschillende doppen op kopen. De standaard dop, met druktuit, is niet geheel waterdicht. Wij ondervonden in onze testtijd geen problemen, maar volgens de fabrikanten kán het voorkomen dat hij iets gaat lekken. Ideaal voor onderweg of het sporten is hij wel: je klikt ‘m makkelijk open en dicht, waarna je meteen kunt drinken. Even wennen is het feit dat je het drinken in je mond moet gieten: de fles zelf geeft natuurlijk niets mee, en het water gaat al snel vacuüm tijdens het drinken. Je moet het dus in je mond laten lopen, of kleine slokjes nemen. Daarvoor in de plaats kun je een speen bestellen: die wordt afgedicht met een dop, en is wel waterdicht. Wil je enkel het water (of een andere drank, natuurlijk) meenemen, dan kun je ook kiezen voor een strakke en platte RVS dop, of een schroefdop met een oog, zodat je de fles ergens aan kunt hangen.

Doordat de binnenkant van de fles netjes is afgewerkt is hij bijzonder degelijk. De dranken worden niet beïnvloed door het metaal van de fles, en behouden hun eigen smaak. Let wel: de fles is enkelwandig, en is dus niet geschikt voor warme dranken. Ook erg koude dranken kunnen problemen opleveren door condensvorming op de fles.

Daarmee bespaar je niet alleen het milieu door voortaan kraanwater te drinken, je draagt ook bij aan een betere wereld. Een dubbel goede deal. Met ONEforONE help je rechtstreeks, waar jouw hulp het hardst nodig is. Daarbij biedt de organisatie nog veel meer andere initiatieven, waarbij je zowel de ontwikkelingslanden steunt, goed bezig bent voor het milieu én extra aardig bent voor je bankrekening. Een driedubbele feel-good!

Waterfles, ONEforONE
Prijs: vanaf 12,45 euro

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. Peter Stennekes avatar
  Peter Stennekes

  Qua schroefdop lijkt het alsof de Oneforone bij Kleankanteen wordt gemaakt of andersom. Ik wil de Oneforone gaan gebruiken met koolzuurhoudend water. Kan dat? De Kleankanteen kan dat wel. Als de Oneforone dat niet kan is de keuze natuurlijk snel gemaakt.

  1. Dennis van Houts avatar

   Goedemorgen Peter, Daar kan ik zo geen antwoord op geven. Ik heb hem destijds mogen testen, maar ben geen reseller of inhoudelijk expert. Zo op het oog zijn de flessen qua afwerking inderdaad identiek – maar zekerheid kan ik er niet op geven!
   ~Dennis

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.