logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Ondine, Benjamin Lacombe

9789044819519 ondine

Schrijver en illustrator Benjamin Lacombe schuwt een beetje zwartgalligheid en drama niet in zijn boeken. Zijn illustraties, groots, emotioneel en dramatisch, ondersteunen zijn verhaal op iedere wijze. In dit geval, in het mooie prentenboek Ondine, lees je over Ridder Hans. In het boek worden de mooie tekeningen van Benjamin gecombineerd met transparante vellen, die ook voorzien zijn van illustraties. Daardoor ga je als het ware op ontdekkingsreis door de omgeving van het verhaal, zoals we dat ook zagen bij het boek Sneeuwwitje.

Hij trekt door het Zwarte Woud. Hij krijgt een bed en eten bij een oud visserskoppel. Hij maakt kennis met hun vreemde dochter Ondine. Hij wordt verliefd op haar en trouwt met haar. Zij blijkt een waternimf te zijn, die alleen in menselijke vorm kan overleven als zij menselijke liefde kent. Hans neemt Ondine mee naar zijn kasteel, waar de jaloerse Ursula haar liefdesconcurent wordt. Ursula blijkt de echte dochter van het oude visserskoppel en zij zal alles in het werk stellen om Hans voor zich te winnen. Hans kiest inderdaad de zijde van Ursula en Ondine verdwijnt in het water. De wet van de watergeesten is echter streng: zij zal doden wie haar bedroog. Het water overspoelt het kasteel en alles verandert in een groot meer.

Ondine is een droevig maar mooi liefdesverhaal. Groots, romantisch en tragisch tegelijkertijd. De schitterende tekeningen trekken je het boek echt in, maar de grote pagina’s tekst zijn nog steeds drager van het verhaal. Een schitterend boek om te hebben!

Ondine, Benjamin Lacombe
Clavis, maart 2013, 45 pagina’s, hardcover.
Prijs: 24,95 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789044819519


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.