logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Onderhuids, Catriona Ward

Onderhuids beslaat tientallen jaren en begint met de ongepubliceerde memoires van Wilder Harlow, een onhandige jonge man uit New York City die samen met zijn ouders een zomer doorbrengt in het huisje van zijn overleden oom aan Whistler Bay in Castine, Maine. De naam van de baai wordt al snel duidelijk: de wind veroorzaakt een griezelig gefluit, dat zeker tot de verbeelding spreekt.

Harper in zicht

Hij maakt snel twee vrienden, een jongen genaamd Nat en een meisje genaamd Harper. Beide jongens zijn verliefd op Harper, waarmee ze elkaar blijven plagen… maar waardoor hun vriendschap ook op de proef wordt gesteld. Naast Nat en Harper leert Wilder ook de mythe van de Dagger Man (een man die ’s nachts in huizen inbreekt en polaroids van slapende kinderen meeneemt met een mes om hun nek) en hoort hij verhalen over de mysterieuze verdwijningen van verschillende lokale vrouwen.

Mysteries en ongelukken

Dan is de zomer voorbij en moet Wilder weer naar zijn eigen leventje. Wanneer Wilder de volgende zomer terugkeert naar Castine, komt zijn leven in een sneltrein terecht. Een bizar ongeluk zorgt dat Nat in het ziekenhuis terechtkomt. Ook ontdekt hij de identiteit van de Dagger Man en over de dader die verantwoordelijk is voor de vermiste vrouwen… en waar ze zijn gebleven. Die ontdekkingen laat een flinke indruk achter op de jonge Wilder.

Nieuwe start

Op de universiteit probeert Wilder de traumatische gebeurtenissen achter zich te laten. Daar leert hij Sky kennen, die hem aanvankelijk lijkt te begrijpen en te steunen, maar uiteindelijk zijn eigen connectie met Castine. Kort daarna verdwijnt Sky met Wilders onderzoek en halfafgemaakte verhaal, om met behulp daarvan zelf een ​​eigen boek te publiceren.

Herinneringen

In het daarop volgende deel van het boek ontdekken we dat Wilder 22 jaar lan wrok koestert tegen dit verraad. Uiteindelijk keert hij terug naar Castine om zowel Sky lik op stuk te geven… en de geheimen uit zijn eigen verleden een plekje te geven. Eenmaal in Castine komt hij weer in contact met Harper, wat hem behoorlijk van stuk brengt.


Ga direct naar Onderhuids op BOL.com.

Recensie over Onderhuids

Onderhuids is een thriller die soms een tikje neigt naar een bovennatuurlijke horror, die in lijn ligt met de spannende verhalen van Stephen King. Je leest het verhaal echt als losstaande blokken, die je telkens meenemen naar nieuwe momenten. Tijdens het lezen ontdek je dat je niet altijd te zien hebt gekregen wat waar is. Wilders realiteit is niet de enige realiteit. Andere versies van gebeurtenissen uit het verleden beginnen zich om hem heen af ​​te spelen, waardoor jij je als lezer afvraagt ​​welk verhaal waar is. Al die verhaallijnen komen uiteindelijk samen – en hoewel het verhaal door die lijnen soms behoorlijk verwarrend kan zijn, laat het je zonder vragen achter.

Score: 7


Informatie

Titel: Onderhuids
Auteur:
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s: 336
Type boek: Paperback
ISBN: 9789049203320
Prijs: 22.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.