logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Onder de Ketchupwolken, Annabel Pitcher

onder de ketchupwolken 9789049926458_160Onder de Ketchupwolken gaat over het tienermeisje Zoë, dat nogal in de knoop zit met zichzelf. Ze heeft namelijk iets heel ergs gedaan, iets dat niemand haar zou vergeven. Maar: ze is er ook mee weggekomen – niemand lijkt zich bewust te zijn van haar vreselijke daad. En toch wringt het. Ze wil geen geheimen hebben. Ze wil er met iemand over praten. En dan hoort ze op school van een penpal-actie, waarbij mensen schrijven met ter dood veroordeelde criminelen. De ultieme kans om haar verhaal met iemand te delen! En die brieven lees je in het roodgekleurde boek Onder de ketchupwolken, waarbij je op de zijkant van het boek ook roodgekleurde vogels gedrukt ziet. Het boek zelf is een wonderlijke mix van chicklit, humor, onschuld, verliefdheid en intense gevoelens, die leiden tot het verraad van Zoe. Of eigenlijk is dat niet eens haar echte naam, want ze schrijft de brieven onder een alias. Annabel Pitcher weet Zoe neer te zetten als een naïef en onschuldig meisje. Ze schrijft haar brieven ’s nachts, vanuit de schuur, waar ze verstopt zit. Daar vertelt Zoe over haar leven, haar verleden en natuurlijk ook over wat ze nu precies kwijt wil. Heel intiem, maar ook heel zoet. En daar zit hem het verraderlijke, want tussen de regeltjes door lees je ook wel hoe ze echt is, en wat ze allemaal uitspookt. Langzaam maar zeker vormt zich het verhaal steeds meer, en lees je wat er zich allemaal heeft afgespeelt in het prille leventje van Zoe! Ondanks het feit dat de brieven van Zoe heel willekeurig geschreven lijken zit er echter een knappe verhaallijn in. Haar huidige leven, gezinssituatie en haar levensverhaal worden vernuftig in elkaar verweven, zodat je maar door wil blijven lezen. En zo lees je over de eerste escapades van Zoe met maar liefst twee jongens, wat natuurlijk vraagt om problemen. Een ogenschrijnlijk lichtvoetig verhaal, dat grappig, schattig en spannend tegelijk is.

Informatie

Onder de Ketchupwolken, Annabel Pitcher Uitgeverij Moon, 336 pagina’s, paperback. Prijs: 19,99 euro. Leeftijd: vanaf 12 jaar. ISBN: 9789049926458

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.