logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Office Party, Entertainment One


office partyClay en Carol zijn echte zakenlui. En broer en zus. Dat zorgt regelmatig voor wat botsingen, zoals alleen broer-en-zussen die kunnen hebben. Die competitie wordt bovendien flink opgevoerd omdat Clay alles in zijn schoot geworpen kreeg, terwijl Carol er ontzettend hard voor moest werken. In het begin van Office Party, in de week voor kerst, komt Carol op het kantoor van Clay om daar te verkondigen dat ze niet genoeg winst hebben gemaakt. Ze moeten sluiten – tenzij ze nog een megadeal weten te sluiten. En die zit er aan te komen. Clay heeft namelijk contacten met een grote organisatie die op zoek zijn naar een nieuwe partner. Wellicht weet hij ze binnen te halen voor het te laat is?

Feesten maar

Aangezien Carol heeft besloten dat het kantoor van Clay gesloten moet worden, wordt ook het kerstfeest afgesloten. Maar om die enorme opdracht binnen te halen, besluit de ietwat impulsieve en onverantwoordelijke Clay toch een feest te geven. Iedereen binnen het bedrijf wordt ingeschakeld om het voor elkaar te boksen. Binnen één dat wordt een feest opgezet waar menig bedrijf een puntje aan kan zuigen. Wat een bescheiden werkborrel had moeten worden, loopt uit op het meest doorgedraaide, epische kantoorfeest dat het kantoor ooit heeft meegemaakt.

Kantoorhumor to the max

Office Party draait dus helemaal om het fenomeen kantoorfeest, een kerstviering waar – laten we eerlijk zijn – niet heel veel mensen naar uitkijken. In dit geval is de temperatuur gedaald tot ver onder het minpunt. Het is nooit leuk om te horen dat je kantoor moet sluiten. Maar als feesten de enige manier is om het bedrijf (en je eigen hachje) te redden, dan zit er maar één ding op! Ondertussen spelen er natuurlijk heel veel zaken tegelijk, die allen netjes behandeld en afgerond worden: een verlegen IT-man die pocht over zijn niet-bestaande supermodellenvriendin, de stijve personeelsfunctionaris die overcorrect is maar zichzelf flink laat gaan, de verantwoordelijke sidekick van Clay die eindelijk de touwtjes durft laten varen en een felle pooier die uit is op heel veel geld. Dit wordt een kantoorfeest om nooit te vergeten!

Conclusie over Office Party

Office Party is een verbazend leuke film. Ondanks de drammerige en hyperactieve trailer is de film een stukje gematigder, maar beschikt toch nog over meer dan genoeg energie om het verhaal in leven te houden. De film beschikt over een heerlijk tempo, een gevarieerd gevoel voor humor en levert je vast wat herkenbare beelden op. Door: Score: Office Party krijgt 4,3 van de 5 punten.