logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Oerknagers 7: Dinopech, Geronimo Stilton

dinopechIn het zevende boek over de Oerknagers, de verre, verre voorouders van Geronimo Stilton, vertaalt onze dappere muis het verhaal Dinopech, over een heel bijzondere race. Het begint op het moment dat Geronimo Stilstone, Geronimo’s voorvader, zijn neef Klem tegenkomt in zijn restaurant. De oer-Geronimo is meteen wantrouwig – een hartelijke Klem? En dan krijgen Geronimo en Thea ook nog eens een gratis maaltijd aangeboden in Klem’s restaurant, met als toetje de laatste twee stukken kaasbavarois! Daar moet iets achter steken.

En dat is ook zo. Het blijkt namelijk dat de allerbeste kaasbavaroismaakster, Meta Melkzuur, door haar oerpepertjes heen is. En die groeien op een plek hier ver, ver vandaan. Ze organiseert daarom een race. Degene die als eerste met oerpepertjes terugkomt krijgt een grote kaasbavarois en 500 ulken! Dat ziet Klem wel zitten, en hij heeft zichzelf met Geronimo vast ingeschreven voor de race. Maar Geronimo ziet die race juist niet zitten, en wil er maar wat graag onderuit. Toch wordt hij voor het karretje van Klem gespannen, en samen doen ze mee aan de race.

Ze moeten echter strijden tegen ervaren dinoracers. Jammer genoeg krijgen die één voor één dinopech. Het is dan aan Geronimo en Klem om te kiezen: gaan ze hun tegenstanders helpen, of niet? Een lastige kwesti, want ze hebben daar allebei heel andere gedachten over!

Het zevende deel van de serie Oerknagers, Dinopech, is weer een leuk en spanend verhaal. Het is heel anders dan de normale Geronimo Stiltonboeken, omdat hier het leerzame tintje ontbreekt. In de normale boeken gaat het veelal over een stad, gebied, gebeurtenis of iets anders, waarbij je veel te weten komt over dat onderwerp in de vele kadertjes. In de Oerknagers serie is dat niet zo: daar kan de schrijver lekker fantaseren over de avonturen die Geronimo zou beleven. Het is alleen wel raar dat ze die pepertjes Oerpepertjes noemen, want zo hebben ze vast niet geheten in die tijd… toen kenden ze geen andere pepertjes dan dat!

Informatie

Oerknagers 7 – Dinopech, Geronimo Stilton

Illustrator: Flavio Ferron
De Wakkere Muis, 123 pagina’s, gebonden.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789085922841


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Lees ook: Wie is de echte schrijver van Geronimo Stilton Wie is de illustrator van Geronimo Stilton Interview met Geronimo Stilton Lees al onze recensies van Geronimo Stilton

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.