logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Oerknagers 3: Het pruttelt onder mijn poten, Geronimo Stilton


9789085922209 Oerknagers 3 het pruttelt onder mijn poten

In de serie de Oerknagers gaan we een heel flink stuk terug in de tijd, maar de prehistorie. Daar maken we kennis met de voorloper van de Wakkere Muis, met Geronimo Stilstone achter het kleitablet. In dit deel krijgt Geronimo te maken met Oma Wervelwind. Ze heeft ontzettend last van reuma, en door die pijn in haar botten houdt ze het bijna niet meer. Maar… volgens haar is er een oplossing! Er is een wondermiddel, dat tussen de lavastromen in een verborgen vallei is verstopt. Geronimo gelooft er helemaal niets van. Volgens hem bestaat die vallei niet. Maar oma is er van overtuigd, en als ook Vandana, een supermooie knager, mee op pad gaat, gaat Geronimo toch overstag.

De serie Oerknagers is echt een leuke vondst geweest. Jongens die geïnteresseerd zijn in de oudheid en dino’s komen helemaal aan hun trekken, en de serie is ook – net als de normale Geronimo Stilton-boeken, leuk uitgewerkt met fraaie cartoons, pagina grote illustraties en fijne woordgrapjes en spelingen met het lettertype, die het voor kinderen die lastig lezen wat eenvoudiger maakt. In de tekst zelf zitten natuurlijk ook genoeg woordgrapjes, hoewel die in de Oerknagers-serie wat moeilijker zijn dan in de normale Stilton-boeken. Bij de Oerknagers is vaak toch een bepaalde achtergrondkennis over de oudheid van belang om ze te snappen, en die ontbreekt natuurlijk wel eens! Maar dat ze een grapje niet snappen is helemaal niet erg, want het verhaal zelf is en blijft spannend en leuk genoeg om er van de eerste tot de laatste pagina van te smullen.

Oerknagers 3: Het pruttelt onder mijn poten, Geronimo Stilton
De Wakkere Muis, april 2013, 123 pagina’s, hardcover.
Prijs: 9,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789085922209


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Lees ook: Wie is de echte schrijver van Geronimo Stilton Wie is de illustrator van Geronimo Stilton Interview met Geronimo Stilton Lees al onze recensies van Geronimo Stilton

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.