logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Oei, ik groei! Hetty van de Rijt

oei ik groei

Iedereen met kinderen weet: het groeien gaat met spurten, nooit geleidelijk. Het gaat met schokken en sprongen. Ook geestelijk groeit je baby met sprongen. Zo’n sprong wordt aangekondigd door de drie H”s:Hangerigheid, Huilerigheid, en Humeurigheid. Als het weer zover is, gaan zowel baby als ouders door een moeilijke periode. Wat veel mensen niet weten: die periodes komen op vaste leeftijden terug: rond vijf weken, daarna rond acht weken, dan rond twaalf weken en ga zo maar door.

Als ouder kun je er dus op inspelen! Bovendien maken alle kinderen nagenoeg dezelfde ontwikkeling door. Ze hebben bij een bepaald sprongetje behoefte aan bepaalde stimulans en ontwikkeling, waar jij als ouder aan kunt toegeven om je kind te laten ontwikkelen. Zo kun je samen zorgen voor een voorspoedige groei en ontwikkeling – wie wil dat nu niet? Als steuntje in de rug worden er heel veel uitspraken van ouders verwerkt in het boek. Zo weet je zeker dat je niet de enige bent! Door het boek heen staan kadertjes, waarin tips en weetjes staan vermeld.

Het grootste genot van dit boek is wel dat alle ‘sprongetjes’ netjes staan aangegeven. Waar sommige ouders radeloos naar de huisarts rennen om te vragen waarom hun kind zo huilerig en hangerig is, nemen eigenaars van Oei, ik groei! het boek ter hand en kijken ze eerst of je kind toe is aan een nieuw sprongetje. Het boek gaat tot 17 maanden – daarna sta je er weer alleen voor.

Leuk detail: het boek kan ook worden gebruikt als invulboek. Zo heb je ook een leuk naslagwerk voor je kind, als die groot genoeg is om zelf aan kinderen te beginnen, en kan hij of zij zelf nalezen hoe het destijds gegaan is in hun babytijd! Een absolute must-have voor iedere jongbakken ouder.

Oei, ik groei!, Hetty van de Rijt
Kosmos uitgevers, februari 2012, 376 pagina’s, hardcover.
Prijs: 29,95 euro. ISBN: 9789021549620


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.