Recensie: Ocean Spray cranberrysap


ocean sprayOcean Spray cranberrysap is een product dat nog niet altijd uit het schap wordt gepakt. Waarom? Omdat cranberry’s de naam hebben ontzettend zuur te zijn! En dat is jammer, want iedereen weet ook dat ze ontzettend gezond zijn en veel kwalen op een afstand weten te houden. En bovendien is het zure vooroordeel grotendeels onterecht. Want het supergezonde cranberrysap zit vol smaak, lekker zoet, zuur, en met een iets bittere afdronk. Een echte dorstlesser! Bovendien wordt cranberrysap van Ocean Spray op een natuurlijke manier gemaakt en bevat dus geen toegevoegde kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen en conserveringsmiddelen.

Bovendien zorgt het fris-zure smaakje van het sap voor een lekker sprankelend gevoel op je tong, waardoor je je al direct wat opgefrist voelt. Op een wat koelere avond zorgt de volle smaak juist weer voor een aangenaam momentje genieten. Cranberrysap kan echt altijd!

Je hoeft ‘m niet alleen puur te drinken: Ocean Spray Cranberry Classic is een ook een prima basis voor een verrassende cocktail – met of zonder alcohol. Ocean Spray lanceerde midden jaren ’40 de eerste cocktail hit met cranberrysap: ‘The Red Devil’, later de Cape Codder, genoemd naar Cape Cod in Massachussets, waar de cranberry’s van Ocean Spray worden geteeld. In de jaren ’60 groeit de Cape Codder uit tot hét preppy drankje van Amerika. Nu is het de basis voor de nieuwe Cape Cooler met cranberrysap, mineraalwater en wodka.

Cape Cooler

Deze cranberry cocktail mix je op basis van 75 ml Ocean Spray® Cranberry Classic, 25 ml wodka, bruisend mineraalwater of tonic, met ijsblokjes en een halve limoen. Je drinkt de Cape Cooler in een longdrinkglas.

De Cape Cooler is snel en makkelijk te maken: vul het longdrinkglas met wat ijsblokjes. Schenk vervolgens 25 ml wodka en 75 ml Ocean Spray® Cranberrysap in. Vul de longdrink af met bruisend mineraalwater (stem deze hoeveelheid af op je smaak). Pers wat limoensap in het glas en gebruik limoenschijfjes of -partjes om de cocktail verder aan te kleden. Stir en geniet!

Ocean Spray® smaken

Ocean Spray® Cranberry classic 1l.
Consumentenadviesprijs € 1,69

Ocean Spray® Cranberry classic light 1l.
Consumentenadviesprijs € 1,69

Ocean Spray® Cranberry & blackcurrant 1l.
Consumentenadviesprijs € 1,69

Ocean Spray® Cranberry & blueberry 1l.
Consumentenadviesprijs € 1,69

Meer recepten voor verrassende cocktails? www.oceanspray.nl

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, papablogger en hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven. Naast dit blog is hij freelance schrijver met Tekstbureau de Letterkamer.


Reacties

Eén reactie op “Recensie: Ocean Spray cranberrysap”

  1. Win 2×2 vrijkaarten voor het RTL zomerfestival – LeukeSuggesties

    […] Er staan ook een aantal standjes, waar je bijvoorbeeld meer informatie kunt krijgen over de verschillende sponsors van het RTL Zomerfestival. Zoals bijvoorbeeld Ocean Spray, een organisatie die al sinds 1930 actief is met verschillende cranberry-telers. Van die cranberries maken ze al sinds 1963 de heerlijkste en meest verfrissende en supergezonde sapjes van, die hier natuurlijk ook gewoon te koop zijn. Lees ook onze recensie over de Ocean Spray Cranberry Classic! […]

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.