logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Ocean Spray cranberrysap


ocean spray

Ocean Spray cranberrysap is een product dat nog niet altijd uit het schap wordt gepakt. Waarom? Omdat cranberry’s de naam hebben ontzettend zuur te zijn! En dat is jammer, want iedereen weet ook dat ze ontzettend gezond zijn en veel kwalen op een afstand weten te houden. En bovendien is het zure vooroordeel grotendeels onterecht. Want het supergezonde cranberrysap zit vol smaak, lekker zoet, zuur, en met een iets bittere afdronk. Een echte dorstlesser! Bovendien wordt cranberrysap van Ocean Spray op een natuurlijke manier gemaakt en bevat dus geen toegevoegde kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen en conserveringsmiddelen.

Bovendien zorgt het fris-zure smaakje van het sap voor een lekker sprankelend gevoel op je tong, waardoor je je al direct wat opgefrist voelt. Op een wat koelere avond zorgt de volle smaak juist weer voor een aangenaam momentje genieten. Cranberrysap kan echt altijd!

Je hoeft ‘m niet alleen puur te drinken: Ocean Spray Cranberry Classic is een ook een prima basis voor een verrassende cocktail – met of zonder alcohol. Ocean Spray lanceerde midden jaren ’40 de eerste cocktail hit met cranberrysap: ‘The Red Devil’, later de Cape Codder, genoemd naar Cape Cod in Massachussets, waar de cranberry’s van Ocean Spray worden geteeld. In de jaren ’60 groeit de Cape Codder uit tot hét preppy drankje van Amerika. Nu is het de basis voor de nieuwe Cape Cooler met cranberrysap, mineraalwater en wodka.

Cape Cooler

Deze cranberry cocktail mix je op basis van 75 ml Ocean Spray® Cranberry Classic, 25 ml wodka, bruisend mineraalwater of tonic, met ijsblokjes en een halve limoen. Je drinkt de Cape Cooler in een longdrinkglas.

De Cape Cooler is snel en makkelijk te maken: vul het longdrinkglas met wat ijsblokjes. Schenk vervolgens 25 ml wodka en 75 ml Ocean Spray® Cranberrysap in. Vul de longdrink af met bruisend mineraalwater (stem deze hoeveelheid af op je smaak). Pers wat limoensap in het glas en gebruik limoenschijfjes of -partjes om de cocktail verder aan te kleden. Stir en geniet!

Ocean Spray® smaken

Ocean Spray® Cranberry classic 1l.
Consumentenadviesprijs € 1,69

Ocean Spray® Cranberry classic light 1l.
Consumentenadviesprijs € 1,69

Ocean Spray® Cranberry & blackcurrant 1l.
Consumentenadviesprijs € 1,69

Ocean Spray® Cranberry & blueberry 1l.
Consumentenadviesprijs € 1,69

Meer recepten voor verrassende cocktails? www.oceanspray.nl

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.