logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Ocean Spray Cranberry Compote


foto (3 van 17)

In Noord-Amerika is de originele cranberry compote al generaties lang een traditie bij de kerstkalkoen. Een traditie die ook langzaamaan begint door te dringen in Europa, en zelfs in ons koude kikkerlandje. En terecht, want cranberry’s zijn een heerlijk fris accent op de toch zware smaak van vlees. Niet alleen bij kalkoen is de compote lekker, maar ook bij andere soorten vlees. Zo heeft een niet-nader-te-noemen Zweedse meubelgrootgrutter al ontdekt dat cranberrycompote het ook heel erg goed doet bij gehaktballetjes!

Hoewel veel mensen stad en land afreizen om te zoeken naar cranberry’s om zelf compote te maken, kan het ook veel makkelijker – je kunt ze gewoon kant en klaar kopen in een potje! Ocean Spray, bekend van de cranberrysappen, heeft namelijk twee varianten in de schappen staan: Ocean Spray Cranberry Compote en Ocean Spray Cranberry Apple Compote. Beide varianten zijn heerlijk bij vlees, met een ietwat lobbige structuur, maar de compote met appel is een stuk zoeter en toegankelijker – een perfecte manier om kinderen kennis te laten maken met deze compote. En het voordeel van de compote in potjes is dat je ze het hele jaar kunt kopen! En dan ontdek je dat de unieke smaak van cranberry’s niet alleen uitstekend matcht met (wild)vlees of gevogelte, maar ook heerlijk is in salades of toetjes. Warm of koud, met cranberry compote kun je alle kanten op. Op zoek naar wat inspiratie? Hier vind je lekkere recepten met cranberry compote!

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.