logo-liggend-wit-donkerblauw

Recensie: Nude Food Movers lunchtrommels

Lunch saai? Met droog, uitgedroogd beleg? Te weinig ruimte in je tas? Of neem je juist altijd heel veel kleine bakjes mee, die telkens verdwalen? Ha! Deze jongen niet meer! Ik loop namelijk trots rond met de producten van Smash Nude Food Movers, voor iedere situatie het juiste product. Mag ik je even voorstellen?

Laten we beginnen met een mini-koelboxje: een kleine lunchtrommel (ze noemen het zelf een ‘snachtrommel’, omdat de maat niet helemaal efficiënt is voor boterhammen (8×6 of 14x14cm). Het past dus wel, maar het kan wat gaan schuiven. Voor snacks zijn ze iets handiger, omdat je daar wat makkelijker lege ruimtes kunt opvullen. Het deksel van deze vrolijke bakjes heeft een speelse vorm die gevuld is met een koelvloeistof. Leg ‘m een nachtje in de vriezer, en je kunt er een dag tegen: de inhoud van je lunchtrommel zal de hele dag koel blijven! Het deksel is wat stug. Op een hoek zit een lipje, waarmee je het deksel makkelijk kunt opentrekken. Dichtduwen is een tikje lastiger, dat moet met een beetje beleid. Omdat het deksel namelijk wat stug is zorgt de luchtdruk ervoor dat je een andere hoek van het deksel weer omhoog duwt. Druk je hem langzaam in, en even op een ander hoek, komt alles goed. De trommels zijn er in inhouden van 250 gram (3,95 euro), 500 gram (4,95 euro) en 1,8 liter (6,95 euro).

Voor een flinke dag weg is er de Smash Nude Food Movers Rubbish Free large Lunchbox. Een flinke trommel, die uitgerust is met een aantal vakjes, klepjes en bakjes! Zo kun je snacks voor de ochtend, de middag, de lunch en zelfs nog een tussendoortje allemaal vers en apart van elkaar bewaren, zonder dat ze uitdrogen. De twee uitneembare ronde containertjes zijn lekvrij, en perfect voor fruit of een kleine salade. Je stopt ze samen achter een klepje, dat je natuurlijk ook kunt gebruiken zonder de twee bakjes erin. De twee andere compartimenten zijn luchtdicht af te sluiten. Het middelste vak is ideaal voor twee dubbele boterhammen. Het onderste compartiment is verdeeld in twee stukken middels een schotje. Dat tussenschot kun je ook weer weghalen, voor als je iets groters wilt meenemen. De prijs voor deze oversized, kunststof boterham vol opbergmogelijkheden is ook bespottelijk laag: 9,95 euro! Een ideale lunchbox voor kinderen die op school overblijven: alles kan in één trommel mee! En… de trommel kan veilig in de vaatwasser en magnetron.

Wil je de Large Lunchbox op een handige manier meenemen? Je kunt hem natuurlijk in een rugzakje stoppen, maar je kunt er ook voor kiezen om een speciale neopreen hoes omheen te gebruiken. Die hoes werkt bovendien meteen als isolatiemateriaal, zodat je gekoelde fruit of salade ook extra lang koel en vers blijft. Aan de bovenkant van de hoes zit een groot handvat, waarmee je hem makkelijk kunt dragen. Aan de zijkant… zit een vak, waar precies een drinkfles in past. En die fles, die krijg je d’r natuurlijk bij! De hoes is er in verschillende kleuren en motieven, en kost 16,95 euro. Maar kijk vooral goed op de website, er zijn regelmatig leuke aanbiedingen te vinden voor een set met de lunchbox en de skin.

Maar ook voor andere lunchtrommels zijn er natuurlijk coole tassen. Wat dacht je van lunchtassen in de vorm van een krokodil, lieveheersbeestje, vlinder of met een gave camouflageprint? De tasjes hebben een groot vak met een opbergnetje voor je lunchtrommel, een voorvakje voor wat kleinere spullen, en ook deze tas heeft aan de zijkant een vak voor een drinkflesje, dat je er krijgt meegeleverd. De tas is geïsoleerd, en houd eten en drinken dus lekker koel op warme dagen. Het materiaal is goed afneembaar, en daardoor echt goed te gebruiken als lunchtas op school. Wie wil hier nu niet mee gezien worden? Om hem mee te nemen is er echter geen schouderband, maar alleen een handvat. Kinderen kunnen hem dan ook niet over de schouder of op de rug hangen. Jongere kinderen zullen dat helemaal niet erg vinden, maar voor wat oudere kinderen kan dat een kleine hindernis vormen. Jammer genoeg  heeft de rits voor de drinkfles (het zijvak is te openen met een rits) geen stop. Daardoor zou deze kunnen openzakken als hier op een onhandige manier wat druk op wordt uitgeoefend. De prijs is ook weer heel schappelijk, zeker gezien de afwerking, het materiaal en het stoere uiterlijk: 21,95 euro.

Meer weten of bestellen? www.AnotherIdea.nl

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.