logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Nog zo’n zoek boek! Bob Staake


nog zon zoek boek 9789047705239

Bijna anderhalf jaar geleden verscheen het bijzondere Zoek boek! van Bob Staake. Een leuk en origineel boek, met veel verrassingen, grapjes en leuke kijkgaten. Het boek is verschrikkelijk grappig geschreven, helemaal in spreektaal, en daagt bij iedere pagina opnieuw uit om de platen opnieuw te bekijken en de onderzoeken. Dat vroeg om een vervold, en dat heb ik nu voor me liggen: Nog zo’n zoek boek! is het tweede deel zoekboeken van Bob Staake – en wat ons betreft mogen er nog wel een paar delen komen.

Het boek is opgedeeld in spreads: afwisselend vind je hier wat kreten en zoekopdrachten, om daarna een zoekplaat voor je neus te krijgen die twee pagina’s groot is. De tekeningen op deze prent zijn cartoonachtig en wat abstract, een beetje zoals bijvoorbeeld de tekenfilms Dexters Laboratory of Johnny Test. Op iedere pagina vind je cirkelvormige uitsnedes, die je een kijkje gunnen op de andere pagina’s. Hierdoor worden de pagina’s aangevuld, maar ook worden er vragen gesteld, waardoor je niet anders kunt als nogmaals terugbladeren om te kijken waar het over gaat.

Op de zoekpagina’s zelf staan zoekopdrachten: “Rennen, vliegen door de stad. Vind hier maar eens die grijze kat. Zoek en vind (als je dat kunt) de baby en de pizzapunt” Zoals je ziet zijn alle zoekopdrachten en opmerkingen in rijm geschreven. Hier zit een lekkere vaart in, en leest mede daardoor al heerlijk weg. Een absolute aanrader voor de speurneuzen onder ons!

Nog zo’n zoek boek! Bob Staake
Lemniscaat, februari 2013, hardcover.
Prijs: 14,95 euro. Leeftijd: vanaf 4 jaar. ISBN: 9789047705239


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.