logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Nog even achter mijn oortjes kriebelen, Jorg Muhle

nog even achter mijn oortjes kriebelen

Nog even achter mijn oortjes kriebelen, zegt Klein Konijn op de kaft. Daar wel, want in de rest van het boek mag jij vertellen wat er allemaal moet gebeuren voor Klein Konijn lekker kan gaan slapen: hij moet z’n pyama aan, het kussen van Klein Konijn moet worden opgeschud, hij moet nog achter zijn oortjes gekriebeld, en het konijntje heeft nog veel meer rituelen voor hij lekker kan gaan slapen. Herkenbaar? Misschien heb je d’r met dit blokboekje nog een ritueeltje bij.

Dat kan ik me tenminste voorstellen, want Nog even achter mijn oortjes kriebelen is een heel gezellig prentenboek, waar je lekker met z’n tweeën in kunt lezen. Jij lees de opdrachten voor, terwijl je kindje ze uitvoert. Gewoon, op het stevige boekje zelf. Een beetje toneelspelen moet toch kunnen? Voor de meeste dingen hoeven ze trouwens geen toneel te spelen, alleen voor het opschudden van het kussen en het instoppen onder het dekbed moet je kind een beetje fantasie gebruiken. De andere dingen (het kietelen, een nachtkusje, het lichtknopje indrukken, in de handjes klappen) kan natuurlijk zonder al te veel verbeeldingsvermogen. Na iedere opdracht draai je de pagina om, en verloopt alles volgens plan!

Het lieven prentenboekje is leuk vormgegeven. Meestal zie je alleen Klein Konijn met één of twee andere dingetjes in beeld, want afleiding kun je met dit boekje eigenlijk niet gebruiken. De tekst is leuk geschreven, en met grote (geschreven) letters gedrukt. Naast de opdrachtjes staan er ook wat complimentjes in de teksten verwerkt, zodat je ook daarin een heel mooi en vast ritueeltje kunt maken. Daardoor is het echt geschikt voor peuters, zeker als ze wat moeite hebben om te gaan slapen. Wat regelmaat doet dan vaak wonderen! Superleuk en knus, dat past echt bij dit boekje. Slaap lekker!

Informatie

Nog even achter mijn oortjes kriebelen, Jorg Muhle

Illustrator: Jorg Muhle
Gottmer, 32 pagina’s, hardcover.
Prijs: 8,95 euro. Leeftijd: vanaf 2 jaar. ISBN: 9789025760472


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.