logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Nog 13 nachtjes wakker liggen dan is het Sinterklaas, Erik van Os


nog 13 nachtjes wakker liggen
nog 13 nachtjes wakker liggen

Sinterklaas is superspannend. Het is dan ook helemaal niet raar dat kinderen moeite hebben met slapengaan. Zo ook het meisje, dat de hoofdrol speelt in dit prentenboek. In het boek staan overigens allemaal losse verhalen, die wel in elkaar overlopen. Elementen uit het ene verhaal komen bijvoorbeeld weer terug in het volgende. En toch zijn ze stuk voor stuk los van elkaar te lezen en te beluisteren. Wat, beluisteren? Jazeker! Want in het boek staan naast verhaaltjes op rijm ook een aantal nieuwe liedjes, waarin een Zwarte Piet de hoofdrol speelt. In ieder liedje weer een ander Pietje, van Pietje Precies tot Piet Snot, en Zielepiet… ze komen allemaal naar voren in woord, beeld en geluid.

Want naast de leuk geschreven teksten en de sfeervolle tekeningen in (kleur)potlood is er ook een cd bijgevoegd bij het boek. De liedjes daarop zijn ingezongen door niemand minder dan Edwin Rutten. Zijn karakteristieke en sprekende stem brengt echt extra leven in de verhalende liedjes. Er staan ook karaokeversies van de liedjes op de cd, zodat je zelf ook kunt meezingen. Nog 13 nachtjes wakker liggen is een superleuk boek, dat veel lagen heeft. Sommige grapjes dragen verhalen ver: Het meisje zoekt een man voor haar moeder, ze raakt haar schoen kwijt en nog veel, veel meer: luister goed, lees goed én kijk goed naar dit sfeervolle Sinterklaasboek vol humor en liefde.

Nog 13 nachtjes wakker liggen dan is het Sinterklaas, Erik van Os
Gottmer, oktober 2012, 32 pagina’s, met luister-cd, hardcover.
Prijs: 17,95 euro. Leeftijd: vanaf 3 jaar. ISBN: 9789025750749


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.