logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: No Fairytales volkoren groentewraps

Er zijn heel wat verschillende tortilla’s die je kunt kopen en gebruiken, maar No Fairytales maakt het je hierbij makkelijker om aan je dagelijkse portie groente te komen: in hun wraps zitten namelijk al groenten verwerkt! Maar het kan altijd beter. Onlangs introduceerde deze voedselverbeteraar een groentetortilla met volkorenmeel in plaats van tarwebloem. Dát is natuurlijk een interessante ontwikkeling, waar we graag onze tanden in zetten!

Zachte structuur

Bij volkoren producten schuilt het risico dat het snel droog of juist heel taai wordt. Het is de kunst om precies lang genoeg te kneden met de juiste maling van het meel. Om heel kort te zijn: dat is No Fairytales goed gelukt! De wraps zijn heel zacht en flexibel, zonder taai te zijn. Wellicht komt dat laatste door de toevoeging van groente: deze wraps bevatten namelijk voor een deel bloemkool (die je overigens nauwelijks proeft, mocht je daar bang voor zijn). Het resultaat is dus een zachte, flexibele wrap die na kort aanbakken een fijn krokantje krijgt. Je zou zelfs kunnen zeggen dat de wrap, ondanks zijn dikte, een tikje fragiel is.

Na de lancering van de groentetortilla zijn we gaan kijken naar de optie om ook een volkoren groentetortilla te maken, omdat we als bedrijf continu bezig zijn met het verbeteren van voeding. We zijn met een klein team en om dan voedselreuzen weer te snel af te zijn, is fantastisch.

Bernadette Kooijman, oprichter

Een jaar leren en optimaliseren

De volkoren tortilla is gemaakt met 45% echte groente, bevat minder calorieën dan een gewone volkoren wrap en is bovendien wat hoger in vezels (8 gram vs gemiddeld 7,4 gram per 100 gram). In deze variant is er gekozen voor de groente bloemkool, een nieuwe groentesoort onder No Fairytales’ tortilla’s.


Ga direct naar No Faiytales volkoren wraps met bloemkool op BOL.com.

Recensie over No Faiytales volkoren wraps met bloemkool

Echt overtuigd zijn we nog niet. Het is een knappe prestatie om volkoren groentewraps te maken, het lijkt me een fikse uitdaging om het hoofd te bieden. Qua structuur is het een aangenaam zacht product geworden waar je makkelijk je tanden in zet. Het grootste nadeel bij groentewraps is echter de stevigheid. De taaie structuur van bloem houdt de inhoud van je wraps veel beter tegen. Eenmaal gebakken worden ze wat zachter met een krokant laagje. Heerlijk voor de smaak, maar wij vinden het makkelijker om ze ongebakken te eten. De bloemkoolsmaak is nauwelijks aanwezig, maar je ruikt het nog wel op een subtiele manier. Zo zijn de wraps een makkelijke manier om wat meer vezels en groenten binnen te krijgen.

Score: 7


Informatie

No Faiytales volkoren wraps met bloemkool
Adviesprijs: 2.79 euro.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.