logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Njam! Roger zeshoekige cupcakevormen, Point Virgule

Ik ben een echte bakker. Niet dat ik iedere dag de oven aanslinger, maar het is altijd ontzettend prettig om te bakken en van een goed gelukt resultaat te genieten (en anderen te zien genieten). Er rolt van alles uit onze oven, cakes, taarten, cupcakes, af en toe een brood… en dus staat onze kast vol met bakvormen in alle soorten en maten. Een zeshoekige cupcakevorm ontbrak er nog maar net aan, tot we deze in handen kregen.

En deze zijn niet alleen bijzonder vanwege hun bijzondere materiaal. Ze zijn namelijk niet van metaal of siliconen, maar van polymeer. En dat is écht het beste uit beide werelden. Want het probleem van siliconen bakvormen zijn de flexibiliteit: zijn je cupcakes klaar, en wil je ze er uitschudden, dan wil het meer dan eens gebeuren dat de vorm indeukt, waardoor je cakejes scheuren. Bovendien zorgt de flexibiliteit ervoor dat hij niet helemaal vormvast is. Die nadelen hebben metalen bakvormen dan weer niet, maar die moet je weer minutieus invetten, anders koekt je baksel aan. De zeshoekige cupcakevormen van polymeer zijn keihard en dus vormvast, en je hoeft er nauwelijks vet in te gebruiken. Sterker nog: bij het meegeleverde recept, bedacht door sterrenchef Roger van Damme ism Njam!, hoef je niets in te vetten. Da’s echt briljant!

Daarnaast is het materiaal van de zeshoekige Njam! cupcakevormen temperatuurvast. Daardoor kun je ze niet alleen in de oven, maar ook in de magnetron en de vriezer gebruiken. Dat ze daarnaast bijzonder licht zijn, vaatwasbestendig, niet snel vies wordt (zoals siliconen bakvormen) en krasbestendig, daardoor gaan ze jaren mee. Een echte aanrader voor iedere bakker. En ze zijn verkrijgbaar in allerlei bijzondere vormen en maten, waardoor je jouw gasten nog eens extra kunt verrassen!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.