logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Ninjago Kai, Greg Farshteya


ninjago kai

Bijna anderhalf jaar geleden alweer introduceerde LEGO hun Ninjago-speelgoedlijn. Wat eens begon als een  spel om tegen elkaar te spelen, als ware het een Beyblade-variant van LEGO, is inmiddels uitgegroeid tot een ware legende, met tempels, voertuigen en een diep verhaal erachter. Er is inmiddels een flink aantal coole producten verkrijgbaar van de ninja’s uit bouwstenen: de Ninjago wereld is superpopulair!

Junior Press heeft een aantal boekjes uitgebracht, waarin een bepaald karakter van Ninjago centraal staat. In dit deel is dat de ninja Kai. In het boekje wordt de wereld van Ninjago bedreigd. De slechte Lord Garmadon probeert met zijn skeletleger de Vier Wapens van Spinjitzu in handen te krijgen. Kai is één van de jongelingen die wordt opgeleid door de geheimzinnige meester Wu. De jonge smid zal door Meester Wu worden opgeleid tot Meester van de Spinjitzu.

Het boekje is vol actie en vaart geschreven. Iedere twee pagina’s zijn voorzien van een gelikte en mooi uitgewerkte illustratie in LEGO-stijl, die goed laten zien wat er in het verhaal gebeurt. Het is overigens best een flink verhaal, niet zo maar even een verhaaltje dat je voorleest of zo. De verschillende hoofdstukken worden afgewisseld met coole informatie over Ninjago en Spinjitzu: de wapens, de belangrijkste tegenstanders, Oosterse draken en een handig stappenplan om zelf ninja te kunnen worden. Een leuke uitwerking van het Ninjago concept, het werkt echt om het speelgoed tot leven te wekken!

Ninjago Kai, Greg Farshteya
Junior Press, november 2011, 48 pagina’s, gebonden paperback.
Prijs: 5,95 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789048810987


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.